Als je om je heen kijkt bij een wielerevenement dan is het peloton vaak een bont gezelschap van kleuren. En daarbij zie ik regelmatig (lees: vaak) kleding en combinaties waarvan ik me afvraag of mensen thuis ook in de spiegel kijken voor ze weggaan. Smaken verschillen gelukkig, maar als ik een broek uit de kast pak is deze zwart. Een enkele broek met wat logo’s en sponsoren en twee broeken die zo donkerblauw zijn dat het ook bijna zwart is.

En dat is ook de basis van de kleding van het nieuwe Nederlandse merk Vedette Incognito. Een broek die zwart is en daardoor niet alleen stijlvol, maar ook makkelijk te combineren is. Kijkend naar het assortiment hebben ze ook maar één broek, passend bij vijf verschillende shirts. Tenminste, dat is de heren collectie. Voor de vrouwen hebben ze ook één broek die te matchen is bij vier verschillende shirts. Comfort en kwaliteit zijn de belangrijkste pijlers voor hun kleding.

Incognito
De broek is gemaakt van Zaffiro lycra en de panelen zijn met platgestikte naden aan elkaar gemaakt. Hierdoor ontstaan er geen irriterende randjes en sluit hij goed aan om het lichaam. De pijpen zijn voorzien van een brede elastische band die zorgt dat de broek op z’n plek blijft. De zeem komt uit Italie en is anatomisch gevormd met verschillende dichtheden van padding. Hierdoor heb je aan de voorkant van de zeem wat bewegingsvrijheid en aan de achterkant meer demping. De buitenkant van de zeem is gemaakt van een antibacteriele stof die vocht absorbeert. Ondanks de ‘simpele’ zwarte looks is het stiekem toch een broek met de nodige technische eigenschappen. Het bruggetje naar de naam is wat dat betreft snel gemaakt. De prijs van de dames- en herenbroek is € 129,-.

De shirts van Vedette Incognito zijn iets meer opvallend dan de broek. Met de nadruk op iets, want de basis is nog steeds zwart. Qua kwaliteit en prijs zijn alle shirts gelijk, alleen de designs verschillen. De prijs van de shirts is € 99,-. De stoffen die gebruikt worden voor de shirts komen eveneens uit Italië. Het shirt is gemaakt van sneldrogend Cooltech Polyester zoals dat zo mooi heet en heeft een volledige rits. De achterkant heeft drie zakjes zoals we gewend zijn en een extra zakje dat kan worden afgesloten met een rits. De mouwen zijn van Asteria Lycra en hebben een brede band aan het uiteinde. Onder de mouwen zit elastisch mesh stof zodat dit goed mee kan bewegen en de onderkant van het shirt heeft een siliconen gripper zodat dit juist weer niet beweegt. De shirts lijken erg op elkaar en de indeling van het design is voor elk shirt hetzelfde. De motieven en kleurtjes die daarbij gebruikt worden, maken het verschil. Ook hierbij is de link naar de naam snel gelegd want het zijn geen opvallende shirts met fluor kleuren en grote logo’s. Onopvallend, ingetogen maar erg stijlvol als je mij vraagt.

De tekentafel van deze wielerkleding staat gewoon in Nederland, in Heiloo. John en Jeff zijn de oprichters en samen hebben ze jaren ervaring in de wielerwereld. De stoffen komen uit Italië en de productie is een Poolse aangelegenheid. De kleding van Vedette Incognito is bedoeld voor de fietser die niet wil opvallen, maar wel met kleding van een vedette wil rond rijden. Je hoeft geen prof te zijn om goede kleding te dragen. En zo zijn ze ook aan hun naam gekomen. We gaan er binnenkort mee fietsen om te kijken of de kleding doet wat het beloofd.

Meer info via Vedette Incognito