De liefde voor auto’s is Allan Thom met de paplepel ingegoten. Hij droomde ervan om rallycoureur te worden, maar de top van de rallywereld heeft hij als coureur niet bereikt. Na zijn sportcarrière in de (amateur) rallysport is hij overgestapt naar twee wielen. In de jaren 90 en 2000 heeft hij zijn honger naar competitie gestild door het fietsen van wedstrijden.

De autowereld en Thom zijn nooit van elkaar gescheiden geweest vanwege zijn werk. Als president van een bedrijf in de autobranche is hij er dagelijks mee bezig. Het was ook via zijn werk dat hij in contact kwam met Leh Keen. Een Georgiër die gek is van de Porsche 911 uit de jaren 80. Al vrij snel kwamen ze op de gedeelde liefde van Duitse auto’s, rally en offroad rijden. Thom werd enorm enthousiast toen hij hoorde over het plan van Keen om een Porsche 911 om te bouwen tot een 911 ‘Safari’. Een offroad Porsche 911; dat is exact wat Thom zocht. De eerste auto die door Keen onder handen werd genomen, was voor persoonlijk gebruik. De tweede Porsche 911 Safari staat in de schuur van Allan Thom.

Een evenknie op twee wielen van de Porsche 911 Safari is de Cannondale Slate. Een fiets waarmee je op elk soort terrein uit de voeten kan. Perfect voor Allan Thom, zeker in combinatie met zijn auto. Twee liefdes waarmee Thom vaak op pad gaat. En dat levert erg mooie beelden op. Beelden waar ik aardig jaloers van wordt, want zo wil ik ook wel bij de training aankomen.

Meer info bij Cannondale