Het hoeft niet per se donker te zijn om over het hoofd gezien te worden door het verkeer. Veel kledingmerken zorgen ervoor dat er iets reflecterends op hun kleding zit voor de zichtbaarheid, maar bij Wowow is alles reflecterend.

Zoals gezegd denken veel kledingmerken aan veiligheid en zichtbaarheid maar vaak gaat het niet verder dan een smal reflecterend streepje op de zijkant of de rug. Het is iets, maar je kan je afvragen of het echt bijdraagt aan de zichtbaarheid. Bij het Belgische Wowow nemen ze het zekere voor het onzekere. Alles wat ze maken is gericht op de veiligheid van de fietser. Zichtbaarheid is dan natuurlijk belangrijk. Dat doen ze door veel fluoriserend geel te gebruiken in combinatie met reflecterend materiaal. Het zijn veelal accessoires, al hebben ze wel een jas en kan je de vestjes ook als volwaardig kledingstuk zien. Accessoires als armstukken, overschoenen en sokken zijn geel, maar de handschoenen hebben naast een opvallende kleur, ook weer reflecterende delen. Altijd goed, maar ze hebben ook een handschoen die in zijn geheel reflecterend. Dat hadden we nog niet eerder gezien.

Leuk is dat ze nog een stap verder gaan. Als het aan het schemeren of donker is, moet je echt met verlichting rijden om op tijd gezien te worden. Dat kan door middel van verlichting op je fiets, maar Wowow heeft het ook geïntegreerd in hun kleding. Dat zagen we onlangs al bij Métier die dat heel fraai hebben gedaan. Wowow doet dat dus ook al. Het Flandrien vest op de headerfoto is daar een mooi voorbeeld van met 5 ledjes op de rug. Slim, en het blijft met een prijs van € 43,95 nog betaalbaar ook.

Ze hebben een Active, Urban Commuter en Urban Street lijn, ieder met verschillende producten die ook wat verschillen in stijl. Ze hebben ook spullen voor hardlopers en kinderen overigens. Mocht je het idee hebben dat je niet goed gezien wordt in het verkeer, dan kan je je uitleven bij Wowow.

Via Wowow

Gerelateerd