De collectie die de grens tussen leven op en naast de fiets moet doen vervagen, volgens Rapha. De City collectie is casual, maar leent zich ook prima voor de korte ritjes door de stad.

Al blijft het duidelijk dat er grote verschillen zijn tussen de fietsculturen in Nederland en andere landen. Hier heeft iedereen een fiets en is het heel normaal die voor alledaagse dingen te gebruiken, weer of geen weer. In andere landen is dat een stuk minder vanzelfsprekend en krijgt het fietsen al snel een sportief tintje. Het aardige aan de City collectie is dat het zowel vorm als functie heeft. Je kan er in een casual outfit subtiel mee laten zien dat je een fietser bent en ondertussen ben je dankzij reflecterende details net wat beter zichtbaar in het verkeer.

Hieronder een goed voorbeeld daarvan. De Crew Neck Knit trui. Geheel van merinowol, met omvouwbare manchetten waarbij dan reflecterend en hi-vis materiaal zichtbaar wordt. Een zakje met een rits op de rug en het rugpaneel is geperforeerd om het ademend vermogen te verbeteren.

Rapha-City-2016-04

Onderstaand Lightweight Transfer Jacket is gevoerd met een Polartec Alpha-isolatie, syntethisch dons. Een jack dat je bijvoorbeeld bij je warming-up of cooling-down kan gebruiken, maar ‘gewoon op straat’ ook prima te gebruiken is. Wat minder fiets-specifieke kenmerken dan de Crew Neck trui dus, maar het kan wel.

Rapha-City-2016-05

Iets (of eigenlijk; heel veel) specialer is de Special Edition Reflective Edition Crew Neck. Als je het gevoel hebt niet genoeg op te vallen in het verkeer dan is dit de trui voor jou. En waarschijnlijk krijg je elders ook genoeg aandacht, want de gehele trui is reflecterend. Er worden er maar 75 van gemaakt. Ook weer van merinowol, gemixt met reflecterend garen. Als je zo wilt opvallen heb je er ook wel wat voor over; de trui kost 420 euro.

Rapha-City-2016-07

Rapha-City-2016-06

Het Merino Oxford Shirt is weer van een heel andere orde. Gemaakt van een mix van katoen en merinowol, met een smart-casual uitstraling. Maar ook weer net anders dan een standaard shirt. Op de borst zit een zakje met een rits aan de zijkant. Het shirt heeft een reflecterende strip op de achterkant.

Rapha-City-2016-08

Aan accessoires is ook gedacht en bij deze producten zie je duidelijk dat zichtbaarheid belangrijk is. De Small Reflective Backpack is volledig reflecterend. Dat werkt ’s avonds natuurlijk goed, maar aangezien de meeste auto’s overdag ook hun licht aan hebben, zal het dan ook nuttig zijn. De rugzak is overigens ook in zwart, paars, blauw en fel geel en dan heeft de rugzak alleen een brede reflecterende streep.

Rapha-City-2016-09

Ook voor de dames is er een City collectie, maar minder uitgebreid dan voor de heren. Onderstaande Merino Breton is een sweater van merionwol en heeft ook de omvouwbare manchetten voor het fietsen bij weinig licht.

Rapha-City-2016-10

De Women’s Merino Zip is een gebreide merinotrui. Zacht en warm dus. Het heeft een korte rits en hoge hals. Aardig hieraan is dat de trui aan de voorkant een winddicht paneel heeft. Ook deze trui heeft de omvouwbare opvallende manchetten.

Rapha-City-2016-11

De gehele Rapha City Collectie voor heren en dames staat online. In de Wolvenstraat in Amsterdam is de collectie ook te zien bij de Rapha Cycle Club.

 

Tags: