Het is een beetje tegenstrijdig, maar wel gaaf. De opvallende mtb of cyclocross schoenen van Northwave met een camouflage look. De Extreme XC om precies te zijn.

De schoenen wegen 320 gram per stuk. De zool is van carbon op alleen de plekken die nodig zijn om zo stijf mogelijk te blijven. Hierdoor konden ze gewicht besparen. Het rubber dat zorgt voor de grip tijdens het lopen is gemaakt door Michelin. De sluiting zijn twee S.L.W. 2 (wat staat voor Speed Lace Winch) en een klittenband strap. De S.L.W. 2 is de eigen “boa-sluiting” van Northwave. Een draaiknop om het geheel strakker te draaien en door een extra knopje kan je de sluiting trapsgewijs losser zetten. Met dat zelfde knopje kan je het geheel ook in een keer los maken. Helemaal onderaan nog een video die laat zien wat ik bedoel.

Ook de hiel heeft veel aandacht gekregen wat betreft comfort, maar ook het zogenaamde in en uit slippen van de voet wordt door de stof zoveel mogelijk beperkt.

Los van alle techniek; ze zien er gewoon cool uit. De adviesprijs is een serieuze 329,99 euro. Ze zijn er ook in het groen en in het zwart.

Kost wat, maar dan zie je er mooi onopvallend en toch opvallend uit!

Via Northwave

Gerelateerd