Eliel Cycling is een Amerikaans kledingmerk dat door drie doorgewinterde fietsers is opgezet. De kleding wordt ontworpen en gemaakt ik Californië. Dat het geen standaard kledingmerk is zie je vrij snel wanneer je een kijkje neemt in de webshop.

Opvallend, naast de designs, is dat er nauwelijks complete kits zijn. Het grootste deel van de collectie van Eliel bestaat uit losse items die wel met elkaar gecombineerd kunnen worden. Uitzondering hierop zijn een aantal items uit de ‘collections’. Zo is de California Heritage collectie wel verkrijgbaar als combinatie van bib en jersey. Deze is daarnaast ook nog uit te breiden met armstukken, sokken en een long sleeve jersey.

Zoals gezegd zijn de designs van met name de bibshorts opvallend. Zeg maar gerust: heel opvallend. Zo is er een design waarbij er allemaal spuitbussen staan afgebeeld op de bib. Een ander design is de ‘Mermaid’ waarbij er onder andere een zeemeermin op de bib staat. Ook de Vacation Blue Star uitvoering van de bib valt erg op met zijn knalblauwe kleur en vele afgebeelde sterren. Voor meer opvallende designs kan je een kijkje nemen op de site van Eliel.

Mocht je geen fan zijn van de drukke designs kan je bij Eliel ook terecht voor broeken met een egale kleur en hier en daar een subtiel lijntje/streepje. In tegenstelling tot de designs, komen de technische eigenschappen van de broeken wel overeen. De broeken hebben een race-fit en zijn voorzien van laser-cut uiteinden. Het uiteinde van de pijpen is voorzien van een gripper en het rugpaneel is gemaakt van mesh. Het zeem is antibacterieel en heeft een ademende werking, om zadelpijn te voorkomen. De technische features klinken goed, maar het design is niet voor iedereen weggelegd. Niet iedereen rijdt graag in zo’n uitgesproken design. Je kan er echter ook terecht voor custom kleding waarbij ze je helpen met het neerzetten van een ontwerp. De standaard bibs zijn er vanaf omgerekend zo’n € 130,-, de standaard jerseys vanaf € 112,-. Ze zitten in de VS, dus hou rekening met de dollarkoers en verzendkosten en dergelijke.

via Eliel

Gerelateerd