Hoe vaak hoor je niet tijdens verschillende wedstrijden dat ‘de sfeer’ in de ploeg erg goed is. Renners die met elkaar omgaan als goede vrienden. Nu is dat op zich niet zo heel gek, aangezien je ongeveer 200 dagen van huis bent en met je wielerploeg op pad bent. Toch zie je als buitenstaander hier weinig van. Tuurlijk zie je ze een overwinning vieren, maar hoe is eigenlijk de relatie met bijvoorbeeld mechaniekers, masseurs, buschauffeur of met de kok?

Een ploeg waarbij ze vorig jaar al lieten zien dat de sfeer in de ploeg goed is, is Orica Greenedge. De ploeg van onder andere Pieter Weening en Sebastiaan Langeveld deed een briljante parodie op de ‘Call me maybe’ clip van de Miami Dolphins (die als man zijnde echt niet vervelend is om naar te kijken :)) Wanneer je eerst de clip van de Miami Dolphins hebt bekeken zie je dat de parodie (zie hieronder) ook behoorlijk goed gelukt is en waar het hele team vol overgave aan meedoet.

Maar dat was 2012. Inmiddels zitten we midden in de tour van 2013, en na de overwinning in de ploegentijdrit viel me op dat de mannen op het podium luchtgitaar speelden om de overwinning te vieren. En ja hoor.. de Orica Greenedge ploeg heeft wederom een filmpje gemaakt met de complete ploeg! Ze hebben een clip gemaakt als tribute naar AC/DC. Geweldig om te zien dat de mannen op elk mogelijk moment gebruik maken om een shot uit de clip te ‘spelen’. Zo zien we Daryl Impey op het startschavot voor een tijdrit eventjes de luchtgitaar bespelen, rijden er jongens met rock-gebaren in het peloton en worden Orica-gitaren bespeeld door de gele trui dragers van afgelopen week!

De complete ploeg is betrokken bij de clip, alleen zijn ze door de pruiken en fake-tattoos moeilijk te herkennen. Ook zit er een flinke dosis zelfspot in de clip, want het is iets meer dan een week geleden maar de buschauffeur moet toch toezien hoe een ander met een rolmaat de hoogte van de bus opmeet! Naast de Orica Greenedge ploeg zijn er ook een paar gastrollen weggelegd voor o.a. Phillip Gilbert, ‘de duivel’ en is het nou Sagan die op het eind een wheelie maakt of zou er bij Orica Greenedge ook een acrobaat rond fietsen?!

Conclusie; de sfeer in de Orica Greenedge ploeg is naar mijn mening meer dan prima! Al geloof ik ook dat de prestaties van afgelopen week daar wel aan bijdragen, of komen die prestaties nou juist door die goed sfeer?!

De AC/DC versie:

De Miami Dolphins versie:

En de parodie versie: