Eerst Orica-GreenEdge, vorig jaar Orica-BikeExchange en dit jaar is het Orica-Scott. Ook de damesploeg, voorheen Orica-AIS, gebruikt met ingang van het nieuwe seizoen die naam.

En het nieuwe seizoen begint voor het team in Australië op 1 januari al tijdens de Mitchelton Bay Cycling Classic. BikeExchange moet dus het veld ruimen en Scott neemt de rol van co-naamsponsor over, naast Orica. Ondanks dat ze pas in 2012 hun intrede deden in de WorldTour heeft het team zichzelf in die korte tijd neergezet als een om rekening mee te houden. Daar zorgen onder andere renners als Simon Gerrans, Esteban Chaves, Matthew Hayman en Adam Yates voor. Bij de dames is het natuurlijk Annemiek van Vleuten (zie helemaal onderaan met de nieuwe outfit) die we in de gaten houden.

Scott ondersteunt Australië’s eerste WorldTour team al sinds hun start in 2012 en blijft dat ook in 2017, zelfs als co-naamsponsor dus. Er verandert niet bijster veel, behalve dat groen plaats heeft gemaakt voor geel. Groen was altijd de vaste kleur van het team dankzij GreenEdge. Hoewel GreenEdge nog steeds sponsort, is er toch geel gebruikt. Een andere wijziging zit in de kleding. Daar heeft Craft plaatsgemaakt voor Giordana.

Het team zal met de aerodynamische Foil gaan rijden. Die zie je hierboven en -onder in de nieuwe teamkleuren. Ook zie je hieronder de andere fietsen in het zwart. Voor de bergen is er de Addict waarvan het frameset onder de 1000 gram blijft. Licht dus! Van de Addict is ook een disc-uitvoering, dus het team lijkt wat dat betreft klaar te zijn voor het nieuwe seizoen. Voor het tijdrijden is er de Plasma. Ze rijden met Shimano, ook de wielen. De afmontage is verder van Syncros. Wie in de jaren negentig veel op de mountainbike zat, zal het nog kennen als een zeer high-end onderdelenmerk. Je zou het kunnen vergelijken met de rol die Enve nu heeft, behalve dat Syncros destijds geen eigen wielen had.

Orica-Scott-2017-2 Orica-Scott-2017-3 Orica-Scott-2017 Orica-Scott-2017-1Scott-Foil-2017Scott-Addict-2017scott-plasma-2017

https://www.instagram.com/p/BN6Vdf6Aokk/?taken-by=annemiekvanvleuten

Tags: