Het doel van Ortre is om de beleving van het fietsen verder te verbeteren met hun producten. Hun Century Storage System moet je lange ritten voor als je veel mee moet nemen wat makkelijker maken.

Nou ja, het fietsen zal er niet per se makkelijker van worden, maar je kan zo wel wat extra op je fiets meenemen. De naam van het Century Storage System refereert aan de “Century”, een term die vooral in Engelstalige landen gebruikt wordt voor een rit van 100 (century) mijlen. Ruim 160 km dus. Als je dat op eigen houtje gaat doen is het wel handig om wat extra mee te nemen. Al hoef je voor een rit van 160 km niet meteen je zakken vol met gereedschap en eten te stoppen, als het goed is voor je gemoedrust, of als je nog iets meer dan 160 km gaat fietsen, dan kan dit zomaar een heel goede oplossing voor je zijn.

Het is eigenlijk een dubbele bidonhouder, maar niet voor twee bidons met water. Onderop gaat namelijk hun eigen storage canister. Die heeft dezelfde diameter als een bidon. Daarin zit een neopreen hoesje (tegen het rammelen) waarin je e.e.a. kwijt kan. Op een van de foto’s hieronder zie je wat je er zoal in kwijt kan. Dat scheelt nog best in je zakken en bovendien blijft het droog. Eigenlijk hetzelfde idee als de gereedschapsbidon van Pro of de Toolkeg van Fabric, al gebruikt die laatste een eigen soort bidonhouder. De maat van die van Oltre is wel zo gemaakt dat er samen met de bidonhouder precies nog een bidon bovenop kan. Goed over nagedacht.

Zowel de storage canister als de ‘dubbele’ bidonhouder wegen slechts 49 gram, dus daarvoor hoef je het niet te laten. Bekijk wel even of het allemaal past, bij kleine maten frames kan het wel eens krap worden. Een enkele set met bidonhouder, storage canister en bidon kost nu omgerekend net iets meer dan € 51,-. Maar het komt uit de VS dus houd rekening met verzendkosten en dergelijke. 

Via Ortre

Gerelateerd