Met een obsessie voor patronen en verschillende stoffen en designers die de grens opzoeken, is de kleding van Ostroy zeker uniek te noemen. Eigenwijs misschien wel. Vanaf de tekentafel in New York, worden de stoffen uit Italië in Colombia tot het eindproduct verwerkt.

Punk bib
New York City wordt gezien als de bakermat van de Amerikaanse Punk cultuur. Een mooie overeenkomst met de afkomst van Ostroy en een reden om daar een design op te baseren. Voor $ 135,- (zo’n € 120,- excl. belastingen) heb je een broek die heel erg opvalt. Een donkerblauwe broek, met een rood geblokte rand bij de pijpen. De bedrukking is erg druk en het lijkt een soort cartoon. Verschillende logo’s zullen je als punk liefhebber zeker bekend voorkomen. De broek is van TourTek Lycra en heeft witte, platgestikte naden. De stof heeft een UV-protectie en is erg rekbaar, zodat het comfortabel blijft zitten tijdens beweging. De pijpen zijn voorzien van een siliconen gripper aan de binnenkant. Het rugpaneel van de broek is voorzien van mesh, net als de bretels. De zeem van de broek is het pro-model en biedt, zoals ze het zelf omschrijven, ‘All-day comfort’. De broek is verkrijgbaar vanaf maat XS tot 2XL.

Punk jersey & Punk flowers
Passend bij de punk bib is de punk jersey. De basiskleur van het shirt is heel lichtbruin en alle teksten, kreten en logo’s zijn zwart en wit. De kenner zal hier verschillende punk-rock bands en artiesten in herkennen als Sex Pistols en Sid Vicious. Op het shirt zijn deze beter zichtbaar als op het shirt. Net als de broek is het shirt erg druk. De zijpanelen van het shirt hebben een vergelijkbaar patroon als de uiteinden van de broekspijpen. Het shirt kost $ 120,- en dat komt neer op ongeveer € 105,- (excl. belastingen). Hiervoor krijg je een shirt dat net als de broek ook van TourTek Lycra is gemaakt en dus ook vergelijkbare eigenschappen heeft. Comfortabel, UV-protectie en voorzien van siliconen grippers aan de uiteinden. Het shirt is verkrijgbaar vanaf maat XS tot XL.

De meningen op de redactie over deze kleding lopen uiteen, maar dat is ook een beetje het idee achter de Ostroy kleding. Hate it or love it. Feit is dat je opvalt en voorlopig zal het niet snel gebeuren dat je iemand tegenkomt met hetzelfde outfit.

Meer info via Ostroy