DE PROFRENNERS

 

Hendrik – Chef Redactie

Hendrik ruilde op zijn 15e zijn naamloze ‘citybike’ in voor een gepolijst aluminium Amerikaans mountainbike frame en reisde in zijn studententijd met zijn OV-Weekendkaart vanuit Utrecht af naar Geleen om zijn eerste racefiets (RIH) te kopen voor 125 euro. Sindsdien ook daaraan verknocht en eigenlijk alles dat met de (race)fiets te maken heeft. Man van het materiaal, sleutelt graag maar fietst er ook op bij toertochten zoals de Marmotte en Maratona. De collectie fietsen is alleen maar groter geworden.
Hendrik op Strava
Hendrik op Instagram

Björn

Al sinds zijn 12e, toen de wielrenbroek nog zwabberend rond zijn benen zat, zit Björn op de racefiets. Houdt vooral van toertochten in en om de Belgische Ardennen. Valt vreemd genoeg vaker van zijn stadsfiets, wat hem ook zijn meeste littekens heeft bezorgd, dan van zijn racefiets of mountainbike.
Björn op Strava
Björn op Instagram

Coen

Coen zit sinds 2010 op de racefiets en de verslavende werking is nog niet ten einde. Is op ontdekkingsreis in de amateurtak van de wedstrijdwielrennerij, en stapt in de winter op de cyclocross voor de oostelijke competitie! Materiaalfreak, al denkt zijn portemonnee daar vaak anders over!
Coen op Strava
Coen op Instagram

Cyril

Ooit stond Cyril vlak voor de start van een tour-etappe plots naast Greg Lemond in een herentoilet in Bourg d’Oisans. Dichterbij het profleven is hij nooit gekomen. Wel is hij na een onvergetelijke beklimming van de Ventoux in 2006 officieel ‘verslaafd’ fietser. Alles met twee wielen heeft zijn aandacht waarbij vooral de romantiek rondom het fietsen tot zijn verbeelding spreekt. Hij hoopt ooit nog een keer in vol ornaat aan de start van L’Eroica te staan.
Cyril op Strava
Cyril op Instagram