Over ons

DE PROFRENNERS

 

Hendrik – Chef Redactie

Hendrik ruilde op zijn 15e zijn naamloze ‘citybike’ in voor een gepolijst aluminium Amerikaans mountainbike frame en reisde in zijn studententijd met zijn OV-Weekendkaart vanuit Utrecht af naar Geleen om zijn eerste racefiets (RIH) te kopen voor 125 euro. Sindsdien ook daaraan verknocht en eigenlijk alles dat met de (race)fiets te maken heeft. Man van het materiaal, sleutelt graag maar fietst er ook op bij toertochten zoals de Marmotte en Maratona. De collectie fietsen is alleen maar groter geworden.
Hendrik op Strava
Hendrik op Instagram

Björn

Al sinds zijn 12e, toen de wielrenbroek nog zwabberend rond zijn benen zat, zit Björn op de racefiets. Houdt vooral van toertochten in en om de Belgische Ardennen. Valt vreemd genoeg vaker van zijn stadsfiets, wat hem ook zijn meeste littekens heeft bezorgd, dan van zijn racefiets of mountainbike.
Björn op Strava
Björn op Instagram

Coen

Coen zit sinds 2010 op de racefiets en de verslavende werking is nog niet ten einde. Is op ontdekkingsreis in de amateurtak van de wedstrijdwielrennerij, en stapt in de winter op de cyclocross voor de oostelijke competitie! Materiaalfreak, al denkt zijn portemonnee daar vaak anders over!
Coen op Strava
Coen op Instagram

Cyril

Ooit stond Cyril vlak voor de start van een tour-etappe plots naast Greg Lemond in een herentoilet in Bourg d’Oisans. Dichterbij het profleven is hij nooit gekomen. Wel is hij na een onvergetelijke beklimming van de Ventoux in 2006 officieel ‘verslaafd’ fietser. Alles met twee wielen heeft zijn aandacht waarbij vooral de romantiek rondom het fietsen tot zijn verbeelding spreekt. Hij hoopt ooit nog een keer in vol ornaat aan de start van L’Eroica te staan.
Cyril op Strava
Cyril op Instagram

 

=============================================================

DE GASTRIJDERS

 

Karina

Karina zorgt voor de vrouwelijke kijk op racefietsen, maar is ook one of the guys. Met hulp van brede mannenruggen komt ze aardig mee op haar geliefde Specialized Dolce die zelden smerig in haar gang staat. In diezelfde gang struikel je ook over een longboard, hardloopschoenen en kitegear. Een parttime sportief typje, want zoals het ‘reclamemensen’ betaamt, ook in voor een goed feestje.

Mark

Op zijn 14e kreeg Mark zijn eerste racefiets. Een jaar later reed hij wedstrijden bij de nieuwelingen samen met Jelle Nijdam en Michel Cornelissen, zij vooraan en hij achteraan. Nog een jaartje bij de junioren gefietst maar kwam erachter dat wedstrijden ff te hard gingen. Tourritjes liggen hem beter en rijdt hij graag. Zo graag dat hij (als echte Ajax-fan) twee jaar geleden de kampioenswedstrijd van Ajax oversloeg om de Gouden Flandrien te rijden.

Job

Job is in het dagelijkse leven belastingadviseur, maar zijn passie is het wielrennen. Hij heeft deze sport relatief laat ontdekt, want hij fietst pas sinds 2009. Hij kan vooral waarderen dat wielrennen een echte man of vrouw van je maakt. Waar liggen de grenzen, en hoe veel pijn kan je verdragen met een glimlach op je gezicht? Vooral de Belgische klassiekers oogsten zijn bewondering. Hij droomt ervan een echte Flandrien te zijn, maar daarna wordt hij wakker.