Met de stijgende temperaturen is het tijd voor accessoires waarmee je de zomer doorkomt. Van GripGrab ontvingen we diverse producten uit de damescollectie voor het seizoen 2017. Ze hebben voor de collectie gekozen voor de kleuren lichtgrijs, bordeaux rood en gemêleerd turquoise, met hier een daar een polkadot print. Royale kleuren dus, met af en toe een vrouwelijk detail. (nb: op hun website noemen ze het groen en paars…)

Women’s Summer Cycling Cap
Petjes zijn altijd fijn om de zon uit je ogen te houden, maar als het materiaal te dik of te donker is, krijg je het snel te warm. Daar heeft GripGrab ook over nagedacht, en daarom hebben ze hun zomer koerspetje van een ademend materiaal gemaakt in de kleur lichtgrijs. De stof is dun, lichtgewicht en licht geperforeerd. Het petje past door de dunne stof makkelijk onder je helm, je voelt nauwelijks dat je een petje op hebt. Zonder helm op het terras of podium houdt dit petje ook prima de zon uit je ogen, en wordt ook de polkadot print op het voorste turquoise panel zichtbaar. De pet is er trouwens ook in het paars en grijs.

Adviesprijs: € 19,95

Women’s Classic Regular Cut sokken
De sokken passen perfect bij het petje met het lichtgrijs en de turquoise hiel- en teenstukken. Ze zijn gemaakt van Coolmax materiaal. Deze stof heeft de eigenschap dat het zweet makkelijk afvoert. Plus door de manier waarop de stof geweven is, heeft het meer oppervlak waardoor zweet sneller verdampt. Daarnaast heeft de sok op de wreef en aan de onderkant diverse mesh panels, waardoor de sok op die plekken extra ademend is. De sokken hebben een relatief breed elastiek, waardoor ze perfect op hun plek blijven.
Qua lengte is deze sok een beetje een ‘twijfelaar’; hij zit tussen een hoge en een lage sok in. Er is ook nog een ‘no show’ variant van deze vrouwen sok verkrijgbaar, die komt tot de enkel. Een leuk detail is de tekst ter hoogte van de teenstukken, de linker en de rechter sok maken samen het woord ‘foot love’.

Adviesprijs: € 9,95

Women’s RaceAero overschoenen
Ook aan de vrouwen die racen is gedacht met deze zomer race overschoenen. De overschoen sluit nauw aan en maakt je net wat aerodynamischer. Ze zijn gemaakt van turquoise lycra wat extreem rekbaar is, waardoor ze ‘one size fits all’ zijn. Op de foto’s zijn de overschoenen gedragen over maat 42,5 fietsschoenen, waar ze makkelijk over pasten. Door de dunne stof schijnen ze wel een beetje door. Aan de onderkant zijn de overschoenen voorzien van gaten waar de meest voorkomende pedaalsystemen door passen. Op de hiel zit de ritssluiting, waarvan je de rits na het sluiten kan wegstoppen achter een flapje. Een functioneel detail zijn de reflecterende enkelband en logo’s die je net wat extra zichtbaarheid gegeven op een late zomeravond. Ook deze overschoenen zijn er in het paars en grijs.

Adviesprijs: € 24,95

Women’s Headglove
Met deze grijze buff kun je alle kanten op. Je kunt hem gebruiken als zon protectie onder je helm, of als een zweet- of haarband. De stof voelt glad en zacht aan en is heel elastisch. Als je zweet, neemt het materiaal snel het vocht op. Maar je kan de buff ook zelf nat maken wanneer het heel heet is, waardoor hij nou net verkoeling geeft. Een erg multifunctionele accessoire dus.
En niet alleen voor de zomer. In de winter kan je hem ook doordragen, als nekwarmer of voor protectie van je gezicht tegen kou(de wind).

Adviesprijs: € 19,95

Women’s Summer Sweatband
Naast de buff die je als zweetband kan gebruiken, hebben ze ook nog een zomer zweetband in hun collectie. Hij is wit van kleur en ook hier komt de polkadot print weer in terug. Hij is gemaakt van een zachte, dunne stof en past makkelijk onder je helm. Ideaal om het zoute zweet wat anders je ogen zou prikkelen op te vangen. Ook hier is weer gekozen voor een ademende stof. Deze band is trouwens ook fijn om te gebruiken voor andere sporten bij warm zomerweer. Als ik fiets hou ik zelf meer van petjes dan van zweetbanden of buff’s.

Adviesprijs: € 12,95

Dames handschoenen
GripGrab heeft drie verschillende dames handschoenen in hun zomercollectie, waarbij vooral is nadacht is over variatie in comfort, manier van sluiten aan de pols en materiaalkeuze. Alle drie de handschoenen kregen we geleverd in maat 8 (Medium). Ze hebben een specifieke vrouwen fit en vallen daardoor relatief klein uit. Behalve de Solara die er alleen in het grijs is, zijn de andere twee handschoenen er in het grijs, paars en groen.

Women’s Rouleur handschoen
Deze is meteen mijn favoriet in de bordeaux rode kleur met polkadots. Er zit een dunne padding op die plekken waar je contact maakt met je stuur. Deze handschoen is dus vooral geschikt voor kortere afstanden, of als je van direct contact met je stuur houdt. De palm van de handschoen is gemaakt van een soort namaak suède. (“digital suède” zegt het label…). Op de handschoen zit tussen je ring en middelvinger een vinnetje, waardoor je de handschoen makkelijk in een beweging kan uitdoen. En dat werkt!  Je trekt hem makkelijk tot halverwege je vingers, waardoor er ruimte rond je vingers in de handschoenen ontstaat en je hem beet kan pakken en hoppa. Je kan de handschoen perfect laten aansluiten aan je pols door de klittenbandsluiting.

Adviesprijs: € 27,95

Women’s Progel handschoen
Deze handschoen lijkt in eerste oogopslag op de Rouleur, maar heeft een paar extraatjes.
Beide handschoenen zijn op polshoogte aan de binnenkant voorzien van magneetjes, waardoor je ze gepaard kan houden, of na het fietsen aan je stalen frame kan ‘plakken’. Deze handschoen heeft op dezelfde plekken de padding zitten als de Rouleur, maar deze zijn een stuk dikker. Door deze ‘DoctorGel 4mm’ padding is deze handschoen comfortabeler en meer geschikt voor langere ritten over alle soorten wegen of voor de gevoelige handen.
De palm is gemaakt van serino, een materiaal met anti-slip eigenschappen. Ook deze handschoen heeft een klittenbandsluiting.

Adviesprijs: € 39,95

Women’s Solara handschoen
De productnaam verklapt het eigenlijk al. Deze handschoen voorkomt dat je tanlines krijgt op je vingers en polsen van je handschoenen. Het materiaal op de rug van de hand is namelijk een mesh waar UV licht door kan. Verder lijkt deze handschoen wat betreft comfort op de Progel, want ook hier is gekozen voor de ‘DoctorGel 4mm’ padding. De palm van de handschoen is gemaakt van zacht echt suède, en daarmee is het de meeste luxe handschoen van de drie. Door het suède heb je ook net wat meer grip dan met het serino van de Progel handschoen.
Een verschil met de andere twee handschoenen is de manier van sluiten, want deze handschoen heeft geen klittenband. In de plaats daarvan is een klein deel van de polsband voorzien van elastiek.

Adviesprijs: € 44,95

  

Zo ben je weer even op de hoogte en voor meer informatie kan je terecht bij GripGrab.

 

Tags: