Dat Paul Smith een liefhebber is van de wielersport is voor ons geen geheim meer. Hij vindt zijn weg in de Britse wielerwereld (dikke vrienden met Mark Cavendish) en heeft verschillende producten met zijn stijl weten te sieren. Dit keer gaat het om een samenwerking met Italiaanse helmenfabrikant Kask, die ook Team Sky sponsort. Het gaat om het model Protone. De veiligheid is – gelukkig – in handen van Kask gebleven, maar de kleuren zijn volledig van Paul Smith. Hij noemt het ‘Rainbow Gradient’. Erg mooi vinden wij! Op twee plaatsen is subtiel het Paul Smith-logo verwerkt en er is oog voor detail; ook de binnenvoering, de padding, is voorzien van het verlopende kleurpatroon.

We weten niet hoeveel er gemaakt worden, maar veel zullen het er niet zijn. En de exclusieve helm blijft nog best betaalbaar; ongeveer 280 euro. Genoeg geld, dat is geen verrassing bij producten van dit modehuis, maar de normale uitvoering kost zo’n 215 euro.

Je kan de helm online bestellen in de Paul Smith store.

Paul-Smith-Kask-Protone-1 6Paul-Smith-Kask-Protone-66 Paul-Smith-Kask-Protone-22 Paul-Smith-Kask-Protone-55 Paul-Smith-Kask-Protone-88 Paul-Smith-Kask-Protone-77