Met de herfst in aantocht, heeft Pearl Izumi laten weten dat ze gebruik maken van een nieuwe techniek om je droog te houden in natte omstandigheden. PI DRY is de naam die de techniek heeft gekregen. Voor de komende drie jaar heeft Pearl Izumi het alleenrecht op deze techniek.

De techniek is een speciale behandeling van de stof waardoor deze waterafstotend wordt. Om precies te zijn krijgt door de behandeling de vezels van de stof een omhulsel wat het waterafstotende eigenschappen krijgt. Volgens Pearl Izumi blijft zelfs na 100 keer gewassen te zijn, het product nog steeds de eigenschappen houden in tegenstelling tot andere coatings. Ook zorgt deze manier ervoor dat de binnenkant van de kleding niet verzadigd raakt. Je blijft dus droog en daarmee ook warm tijdens de herfstritjes.

Voor het najaar hebben ze deze techniek onder andere toegepast voor de Pro Escape Thermal Bib short (€ 149,95) en 3/4 Bib Tight (169,95) . Daarnaast is er nog de Pursuit Bib Tight voor zowel dames als heren. (€ 149,95). Tot slot zijn er de Elite Thermal  arm- (€ 34,95), knie- (€ 44,95)  en beenwarmers (€ 59,95).

Vanaf september zal de collectie met de PI DRY techniek te verkrijgen zijn.

Meer info via Pearl Izumi.