Een jaar of twee geleden heb ik een aantal maanden met een Pioneer vermogensmeter gereden. Deze Pioneer vermogensmeter heb ik destijds uitvoerig, en samen met o.a. Laurens ten Dam, getest. Een enorm uitgebreid apparaat, waarbij de mogelijkheden bijna eindeloos lijken. We zijn inmiddels een tijdje verder en bij Pioneer Cyclesports, zoals het fiets-gedeelte wordt genoemd, hebben ze niet stil gezeten.

Pioneer lanceert een ‘single leg power meter’. Iets minder eindeloos qua mogelijkheden, maar hiermee vullen ze wel het grote (€) gat op dat er was voor consumenten die graag een Pioneer vermogensmeter willen. Daarnaast gaan ze de strijd aan met een flink aantal concurrenten, waaronder Stages power meter. Deze single leg power meter is beschikbaar voor Shimano Dura-ace, Ultegra en 105 cranks. Monteren en kalibreren is eenvoudig en hij kan worden gekoppeld aan elke ANT+ fiets computer. Daarnaast is de powermeter nog uit te breiden met een van de twee cycle computers die Pioneer ook in het assortiment heeft (standaard geleverd bij de duurdere versies). De accuraatheid van de powermeter is (zoals tegenwoordig bijna alle powermeters) +/- 2%. Betrouwbare metingen dus.

De Pioneer singe leg powermeter heeft een adviesverkoopprijs van 499 dollar, zo’n 435 euro. Dit zal hoogstwaarschijnlijk de Shimano 105 crank-arm zijn, maar daarmee zijn ze alsnog erg scherp geprijsd.

pioneer-single-leg3 pioneer-duraace pioneer-single-leg

Via Pioneer