Het is een beetje not done in ons conservatieve wielerwereldje om als wielertoerist met kampioenstruien te gaan rijden. Nu mag iedereen van mij zelf weten wat hij wel of niet draagt op de fiets, maar als ik dan toch een soort van kampioenstrui mag aanraden, dan maar deze van Pissei.

Alleen als je zelf de betreffende kampioen bent mag je in ‘je’ kampioenstrui fietsen, is een beetje het devies. Nou ja, als je het een mooie trui vindt, moet je hem lekker dragen natuurlijk, ook als het om de trui van de wereldkampioen gaat. Pissei biedt echter een mooi alternatief, al lijkt hij eigenlijk in de verste verte niet op de wk-trui zoals we hem kennen. Alleen de kleuren van de strepen komen erin terug, maar niet als rechte lijnen. En hij is zwart in plaats van het kenmerkende wit. Desalniettemin een zeer geslaagde poging naar mijn mening om het WK eer aan te doen.

Het komt een beetje laat in het seizoen, maar daarvoor hebben ze gelukkig ook nog een variant met lange mouwen en dikkere stof om je een beetje warm te houden. Het shirt met korte mouwen sluit nauw aan om je lichaam en zou heel goed moeten ademen, echt voor de warme dagen dus.

We kenden het merk nog niet, maar ze blijken ook Team Wilier-Selle Italia van kleding te voorzien. En ze hebben natuurlijk nog meer in hun collectie, waaronder shirts met cartoons. Je moet er van houden denk ik. Het wk shirt is in ieder geval geslaagd!

via Pissei