POC’s helmen zien we inmiddels alweer paar jaar regelmatig bij wielrenners op het hoofd, maar het aantal modellen om uit te kiezen blijft schaars. Dit jaar is er toch weer een extra om uit te kiezen: de nieuwe Omne Air SPIN. We zagen de nieuwe helm op Eurobike, net als een update van hun Essentials kledinglijn.

De Omne Air SPIN ziet er al meteen heel ‘POC’ uit. Het design is kenmerkend en als je de Octal en Ventral ernaast zet, zullen de verschillen duidelijk zijn, maar de overeenkomsten eveneens. De Omne komt net onder de Ventral en Octal in de collectie helmen van POC. Gemaakt voor zowel de enthousiaste wielrenner als wat zij noemen, de urban cyclist. Die laatste groep kennen we niet echt in Nederland, maar omdat de helm is ingetogener is qua ontwerp is hij wellicht ook wat meer geschikt voor de woon-werk ritjes en dergelijke.

De helm heeft een iets slanker profiel dan bijvoorbeeld de Octal, maar heeft wel alle innovaties en technieken meegekregen. Waaronder SPIN, de extra bescherming voor het hoofd binnenin de helm tegen schuine impact bij een crash. Hij zal per februari 2019 beschikbaar zijn met een adviesprijs van € 159,95.

Naast de introductie van de nieuwe Omne heeft POC ook nog een aantal updates uitgevoerd bij hun kleding. De AVIP collectie is uitgebreid met nieuwe kledingstukken voor de herfst en winter. Dat geldt ook voor de Essentials lijn, die nu voor het eerste winterkleding, een (zomer) ondershirt en nieuwe kleuren heeft gekregen.

Via POC

Uiteraard is de nieuwe Omne er ook in de opvallende AVIP kleuren
Ook van de Ventral is er een gele uitvoering
De Essential kledinglijn van POC heeft een kleurenupdate gekregen. Ook hier komt het geel weer terug.
Zoals je ziet zijn de kleuren vrij rustig en prijkt er niet meer groot het logo op de borst. Heel Zweeds ook, geel met blauw.