De bekende uitspraak van Joop Zoetemelk is “De Tour wordt in bed gewonnen”. Dat rust belangrijk is wisten we al en we zien ook steeds meer electronicamerken hierop inspelen met allerlei slaap-apps waarmee je kan kijken hoe je slaapt om daarna verbeteringen aan te brengen.

Polar heeft hiervoor Polar Sleep Plus. Handig voor als je al een sporthorloge van Polar hebt met zo’n 3D bewegingmeter (op dit moment zijn dit de A370 en de M430). Dit horloge houdt tijdens je slaap bij of je rustig of onrustig slaapt en wanneer dat dan is. Wanneer je in de ochtend je sporthorloge synchroniseert met je telefoon of computer via Polar Flow dan krijg je in een mooi grafiekje te zien hoe je geslapen hebt. De slaaptijd, de slaaptijd zonder de onderbrekingen en de score over hoeveel je aan een stuk door hebt geslapen. Deze score ligt tussen de 1(min) en de 5 (max). Je kan ook makkelijk vergelijken met andere dagen.

Het werkt eigenlijk een beetje verslavend. Elke ochtend ben ik benieuwd of ik beter heb geslapen dan de dag ervoor. De onderbrekingen zijn klein wanneer je je bijvoorbeeld omdraait maar groot wanneer je bijvoorbeeld wakker wordt van lawaai. Je krijgt aan de hand van de resultaten ook tips van Polar hoe je je slaap kan verbeteren. Nu denk ik niet dat ik de Tour ermee ga winnen, maar het maakt je wel bewust hoe belangrijk goede nachtrust is.

Helemaal onderaan nog een video met uitleg hoe het werkt.

Via Polar

Gerelateerd

Tags: