Het Finse Polar heeft haar nieuwe M600 smartwatch gepresenteerd. Een opvallende modern ogend horloge, wat je ook verwacht bij een smartwatch. Maar de vraag is wat zit er allemaal op, want een smartwatch is normaal niet echt geschikt om mee te sporten?

Het is eigenlijk een combinatie van een smartwatch, sporthorloge en een fitneshorloge. Het horloge draait op het platform voor smartwatches van Android, genaamd Wear. Hierdoor kan je gebruik maken van allerlei bestaande apps (op dit moment zijn dat er meer dan 4000). Daarnaast houdt het horloge je bewegingen bij zodat je aan het einde van de dag weet hoeveel je nog moet bewegen om je doel te behalen. Ook geeft het horloge je hiervoor tips, wanneer je bijvoorbeeld lang stil zit, krijg je de tip om wat te gaan bewegen. Je bent hierdoor meer met je gezondheid bezig. Hij meet bijvoorbeeld ook of je rustig hebt geslapen.

Geïntegreerde hartslagmeter
Het horloge heeft ook een geïntegreerde hartslagmeter (op de pols) dus altijd de mogelijkheid om je hartslag te meten. Deze hartslag in combinatie met je bewegingen zorgt voor een meting van het aantal calorieën die je hebt verbrand. Ook handig. Je kan verschillende sportprofielen instellen om je activiteiten bij te houden. De geintegreerde gps zorgt ervoor dat je routes, snelheden en afstanden worden opgeslagen. Omdat het horloge waterdicht is tot 10 meter kan je er ook gewoon mee zwemmen, voor de triatlon liefhebbers onder ons. De batterij gaat trouwens 48 uur mee als je hem connect met een Android telefoon. Wanneer je hem connect met een iPhone gaat de batterij iets sneller leeg.

Het heeft naast Bluetooth ook Wifi en je berichtjes van je telefoon worden via je horloge aan je doorgegeven. Je kan dan via je telefoon ook reageren. Dat doe je dan via het 1,3 inch kleurenschermpje dat touchscreen is. De opslagcapaciteit is 4Gb. Daar kun je naast de apps en je bewegingsdata ook muziek op zetten die je dan weer kan luisteren met bluetooth oortjes zonder dat je je telefoon ervoor nodig hebt.

De adviesprijs is €349,90 (beschikbaarheid medio september maar je kan hem al wel als pre-order bestellen) en hij komt in eerste instantie met een witte of met een zwarte band. Er komt later ook nog een rode band. We hebben hem nog niet kunnen testen, maar het ziet er uit als een echte “wannahave” waar je de hele dag mee kan spelen, die ook nog eens erg praktisch is voor de sporter met al haar functies.

polar-m600-sporthorloge polar-m600-smartwatch polar-m600-2

Via Polar

Gerelateerd