Afgelopen jaar maakten we al op een positieve manier kennis met de Polar M450 fietscomputer. In de aanloop naar “The Ride” event, waren Hendrik en zijn Polar M450 dikke maatjes. Pasgeleden heeft Polar zijn opvolger gelanceerd; de Polar M460.

De grootste veranderingen zitten aan de binnenkant. Aan de buitenkant is in eerste instantie de kleur veranderd naar geheel zwart met een carbon-look. Afmetingen, scherm en knoppen zijn gelijk gebleven ten opzichte van de M450. De knoppen hebben een profiel gekregen en hebben daardoor iets meer grip. Persoonlijk vind ik de zwarte versie wat minder opvallend wat bijdraagt aan een strakke, compacte look. Zoals gezegd zit de grootste verandering aan de binnenkant van deze trainingspartner. Zo is het mogelijk om gebruik te maken van Strava live segmenten, voor als je gaat KOM-jagen. Ook is er de mogelijkheid om je telefoon te koppelen zodat berichten, appjes en inkomende oproepen worden weergegeven op je fietscomputer. In dat geval kan je direct kijken of het belangrijk genoeg is om te stoppen, of dat je de training vervolgt en je telefoon in je jersey laat.

De grootste vooruitgang is de mogelijkheid om (Bluetooth) vermogensmeters te koppelen. Dit was tot voor kort nog een groot gemis bij Polar. Overigens houdt Polar wel vast aan het Bluetooth Smart protocol; ANT+ is daardoor ook bij de M460 niet te koppelen.

Het uitlezen en analyseren van trainingen met de Polar M460 gaat, net als bij de Polar M450 en de Polar M400, via de webservice of app van Polar Flow.

De Polar M460 (incl. hartslagband) is verkrijgbaar voor €229,90 via www.polar.com
Dit pakket bevat de Polar M460 computer, een stuur-mount en de nieuwe Bluetooth H10 hartslagband
Een front mount stuurhouder is bij te bestellen voor €29,90
Een bundel met daarin snelheids- en cadanssensor is bij te bestellen voor €69,90

 

Gerelateerd