Het meten van de hartslag zal bij het gros van de gebruikers gaan via de borstband. Nu zal ik vast niet de enige zijn waarbij de hartslagband wel eens ‘in de weg’ zat. Met name in het begin moest ik er aan wennen. Sinds een jaar zien we steeds vaker een nieuwe manier van registreren. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van optische registratie die hartslag kan meten om de pols (in het geval van een horloge).

Polar gaat nu nog een stapje verder met de nieuwe OH1. Het is een optische hartslagsensor, die ook nog eens 200 uur aan hartslagdata kan opslaan. De OH1 is een band met optische hartslagsensor die je om je arm kan plaatsen. Je kan zelf kiezen of je deze om de bovenarm of onderarm wil dragen. Een optische hartslagsensor meet de verandering in volume. Er wordt voortdurend licht uitgestraald dat wordt opgevangen door de sensor. Hartslag veroorzaakt verandering in het volume van bloedvaten en die verandering ‘ziet’ de sensor met behulp van het licht. Hij gaat 12 uur mee volgens de specificaties. Daarnaast is hij waterbestendig en kan dus ook prima gebruikt worden door bijvoorbeeld triatleten.

Tijdens training kan je dus niet je hartslag aflezen van het product. Dit kan wel als je hem koppelt aan je telefoon met bijvoorbeeld de Polar Beat app, die de meetgegevens kan weergeven. Andere mogelijkheid voor real-time weergave van de meetgegevens is het koppelen van een ander Bluetooth product van Polar bijvoorbeeld de Polar M460 fietscomputer of andere compatible Bluetooth apparaten. Na afloop van je training kan je er ook voor kiezen om de OH1 synchroniseren met de Polar Flow app om de harslaggegevens die de OH1 heeft opgeslagen in een keer uit te lezen.

Mocht je de OH1 koppelen aan een ander Polar product, dan neemt hij de functie van de hartslagband over. Het uitlezen van gegevens na de training gaat in dat geval dan ook via het gekoppelde apparaat en niet via de OH1. De Polar OH1 is verkrijgbaar voor € 79,90. Gek genoeg is deze daarmee zelfs € 10,- goedkoper dan de ‘reguliere’ H10 borstband van Polar, die enkel hartslag registreert.

Alle info op Polar

Gerelateerd

Tags: