Een pomp; een van de eerste vereisten om bij je te hebben onderweg. Mocht je lek rijden kan je in elk geval thuis komen! Vroeger reden er nog veel met een pomp tussen het frame maar tegenwoordig worden ze (gelukkig) steeds kleiner. Zo klein, dat bij mijn uitrusting een CO2-pompje niet meer weg te denken is. Uiteraard in plaats van een reguliere pomp voor onderweg. Echter monteer je deze niet eventjes aan je frame, maar wordt deze vaak in je jersey gestopt. Of in je zadeltasje als je daar mee fietst.

Zelf ben ik van het type; zo min mogelijk kermis aan de fiets. Uit noodzaak heb ik een minimaal zadeltasje met 2 bandenlichters en een binnenband, maar meer dan dat (oke; de garmin) zal je niet aan mijn fiets zien hangen. Een CO2-pompje steek ik altijd in m’n jersey maar ook dat is voor Shimano fietsers binnenkort misschien wel verleden tijd. Met de Shimano Axle Pump kan je je CO2-pompje op een subtiele wijze aan (lees: in) je fiets bevestigen zonder dat dit in de weg zit of zorgt voor uitsteeksels aan je fiets. Zoals wij uit het filmpje opmaken is het echt alleen voor Shimano assen. Daarnaast vraag ik me af hoe handig de bijbehorende bandenlichters in de praktijk werken, maar het bespaart kostbare ruimte in je jersey!

De Shimano axle pump moet ongeveer 25 dollar gaan kosten, exclusief een CO2-patroon. Deze mag nl. niet met luchtpost worden getransporteerd.
Met Kickstarter proberen ze het benodigde startkapitaal te verkrijgen zodat de pomp ook daadwerkelijk kan worden geproduceerd voor de consument!

De fiets die ze als voorbeeld gebruiken in het filmpje gaan we het verder niet over hebben:)

 

Crankpump.04 Crankpump.03Crankpump.02

Gerelateerd