Het Duitse merk SKS is voor velen bekend van onder andere spatborden, fietspompen en multi-tools. Vanaf januari 2019 wordt het assortiment uitgebreid met een nieuwe type pomp, de voetpomp.

Rug ontlasten
Het eerste waar ik bij het zien van deze pomp aan dacht was het kamp met je vereniging of basisschool waarbij je je luchtbed moest oppompen. Een soortgelijk idee is de SKS Airstep. Een vloerpomp die je bedient door met je voet op het ‘pedaal’ te stappen. Voordeel van dit type pomp is dat je rug onbelast blijft. Je rug ontlasten kan ook met een gewone pomp maar als ik eerlijk ben is het vaak ‘even snel’ een band op pompen en dan denk ik er niet meer bij na dat ik door de knieën moet gaan in plaats van mijn rug te buigen. Zeker wanneer je dan krachtige slagen gaat maken, merk je echt wel dat dit de nodige energie kost.

Simpel en efficënt
De Airstep is in dat geval een stuk prettiger voor je rug en armen. De Airstep heeft een gekrulde slang die je kan oprollen rondom de manometer. Deze gaat tot zeven bar en dat is ook de maximale druk die deze pomp aan kan. Dit lijkt een beetje aan de lage kant, totdat ik me bedacht dat ik met mijn 25 mm banden eigenlijk nooit met meer dan zeven bar rijdt. De kop is geschikt voor alle typen ventiel die je vindt op een fiets. De vorm en werkwijze van het apparaat is gemaakt in samenwerking met SQ-lab om ervoor te zorgen dat het apparaat simpel en efficiënt te bedienen is. Dit maakt hem dan ook erg geschikt voor oudere mensen of mensen met lichamelijke klachten.

Aan de voorkant zit een oranje ‘lock’ knopje, zodat je de Airstep kan dichtklappen en opbergen zonder dat deze al te veel ruimte in beslag neemt. De ventiel kop kan je op de behuizing klikken nadat je de slang hebt opgerold. Tijdens de Taipei Cycle show sleepte SKS de award voor Design en Innovatie in de wacht met deze Airstep. De Airstep zal € 59,99 gaan kosten en is, zoals eerder vermeld, beschikbaar vanaf januari 2019.

Meer informatie via SKS