Wil je graag je vermogen kunnen meten op meerdere racefietsen, maar heb je geen zin en geen geld om meerdere crankstellen daarvoor aan te schaffen, dan kunnen pedalen een optie zijn. PowerTap introduceert hun nieuwe P2 pedalen.

Het was alweer even geleden dat PowerTap hun P1 pedalen liet zien. Voor een bedrijf dat zich specialiseert in vermogensmeting, ‘het aftappen van vermogen’, zou je dit misschien sneller verwachten. Maar goed, de opvolger P2 is er nu. Een pedaal is een pedaal dus daar moet je niet al te schokkende wijzigingen van verwachten.

Uiterlijke verschillen
Er zijn wel wat uiterlijke verschillen met de P1, maar minimaal. Ok, ze zijn zilver gemaakt i.p.v. zwart. En de behuizing is helemaal opnieuw aangepakt. Een set pedalen weegt 398 gram terwijl de P1’s ongeveer 440 gram wegen. En ondanks dat er nog steeds met AAA Lithium batterijen gewerkt wordt in de pedalen (1 per pedaal), hebben ze de batterijduur op weten te krikken naar 80 uur (20 uur langer!). Het lijkt dus allemaal wat efficiënter te werken.

Look Keo systeem
De pedalen zijn compatible met het Look Keo systeem, de plaatjes zitten erbij. Firmware updates kan je draadloos uitvoeren. Het systeem communiceert via ANT+ en Bluetooth. En dat was het eigenlijk alweer. Of toch, de P2’s mogen maar met 3 Nm aangedraaid worden, terwijl je bij de P1 dat nog met 5 Nm mocht. Verder is er niets veranderd aan de manier hoe de pedaal werkt en het vermogen meet. Natuurlijk zijn een lager gewicht en langere batterijduur een vooruitgang, maar bij een opvolger verwacht je dan ook wat meer. Niet dat we weten van tekortkomingen bij het P1 model, maar toch.

De P2 pedalen zullen begin december beschikbaar komen. We hebben nog geen prijs in euro’s, maar ze hebben nu een adviesprijs van € 925,-.

Via PowerTap