Ze timmeren lekker aan de weg bij Shimano op de kledingafdeling. Zojuist is de nieuwe collectie voor de herfst en winter bekend gemaakt. Met het mooie weer van de afgelopen dagen, zal het wel nog tot eind van het jaar duren voordat je ook daadwerkelijk deze kleding zal gaan dragen.

De nieuwe S-PHYRE lijn is uitgebreid met een winterbroek, handschoenen, een shirt en overschoenen. Deze lijn is de toplijn van Shimano en ziet er erg strak uit. Van de Performance lijn zijn er nieuwe jassen en shirts maar er zijn ook nieuwe handschoenen en overschoenen. Daarnaast ziet de casual lijn er ook erg gaaf uit. Maar dat is voor de woonwerk fietsers onder ons.

Het S-PHYRE wintershirt heeft lange mouwen en is ademend maar houdt de wind wel tegen. Het water wordt afgestoten door de stof en de fleece-voering zorgt ervoor dat je toch lekker warm blijft. De achterkant heeft naast drie diepe zakken ook een waterdicht zakje met rits.

De lange wielerbroek sluit hoog aan zodat je warm blijft. Ook is er op de plek van de maag en de nieren extra voering zodat die plekken ook extra beschermt zijn. De broek is er met of zonder zeem.

Er is ook een baselayer van de S-PHYRE lijn. Deze is sneldrogend en heeft aan de achterkant een mesh paneel waardoor tijdens het fietsen het zweet snel afgevoerd kan worden.

 

De overschoenen zijn in principe geoptimalisseerd voor de RC9 schoenen, maar andere schoenen zullen er ook in passen. Hij is zo gemaakt dat je de Boa nog gewoon kan bedienen met de overschoen aan. De stof bestaat uit drie lagen en is waterdicht. Door de strechtstof sluit het strak aan om de schoen, wat weer helpt qua aerodynamica.

De handschoen is echt een winterhandschoen. De stof is stretch en bestaat uit Neoprene en Titanium-α. Deze laag zorgt ervoor dat de handen warm blijven en het slechte weer buiten blijft. De handpalm bestaat uit syntetisch leer en een microfiber laag voor warmte maar ook voor optimale grip. De handschoen heeft een verwijderbare binnenhandschoen. En ook niet geheel onbelangrijk, je kan je telefoon er ook nog steeds mee bedienen.

 

Hieronder nog wat sfeerbeelden van de rest van de Performance lijn. Deze lijn van Shimano zit net onder de S-PHYRE lijn.

En dan nog een paar foto’s van de casual lijn:

Meer info bij Shimano

Gerelateerd