Als je een paar dagen de tijd hebt en je jezelf eens lekker wilt onderdompelen in het fietsen dan moet je komende week in Berlijn zijn.

Van 27 februari tot 5 maart is het namelijk de Berlin Bicycle Week. Elke dag worden er dan verspreid over de stad verschillende evenementen m.b.t. fietsen georganiseerd, variërend van e-rides, spinning, trials cup, bike-polo tot natuurlijk de Fahrradschau die in het weekend plaats zal vinden. Het volledige programma van de week vind je hier. Leuk onder andere vinden wij “Die Lange Nacht Der Bike Shops”, waarbij elke nacht een aantal fietsenwinkels in de stad hun deuren zal openen waarbij ze je laten zien wat ze doen met ritten, workshops en wat al niet meer. Uiteraard met hier en daar een biertje en live muziek.

De beurs die op vrijdag, zaterdag en zondag zal plaatsvinden heeft naast de bekendere merken juist ook veel minder bekende merken. Zelf noemt de beurs zich “The world’s leading cycle lifestyle fair” om een beetje een idee te krijgen van wat ze willen uitstralen. Natuurlijk staan er veel fietsen, maar het eigentijdse concept met een soort van festivalsfeer maakt dit tot een fietsbeurs die misschien wel iets anders is dan je gewend bent (en daarom leuk). Grote thema’s en ruimtes op de beurs zijn Urban Lifestyle, Handmade, Ambition, Travel & Tour, Velo Couture en E-Mobility.

Berliner Fahrradschau
Wanneer: 3 t/m 5 maart 2017
Open: vrijdag 18:00 – 23:00, zaterdag 10:00 – 19:00, zondag 10:00 – 18:00
Locatie: Station Berlin, Luckenwalder Str. 4-6, 10963 Berlin
Tickets: vanaf € 12,- per dag en € 25,- voor alledrie de dagen.