Dat het gravelrijden steeds meer ingeburgerd raakt zal je niet ontgaan zijn. Oké, er zijn fietsers die het nog steeds een hype vinden voor hipsters met baarden die van barbecueën houden. Maar eerlijk is eerlijk een biertje en een bbq aan het eind van je fietstochtje is niet verkeerd, toch?

Gravelsturen met 12 of 30 graden zijwaartse kromming
Pro speelt ook in op het gravelrijden door met twee gravelsturen te komen die we op Eurobike al even konden bekijken. De sturen zijn dropbars maar hebben ook een zijwaartse kromming die je misschien wel kent van beach racesturen. Het Discover Medium Flair stuur heeft een zijwaartse kromming van 12 graden. Bij het Discover Jumbo Flare stuur is de zijwaartse kromming zelfs 30 graden. Hierdoor heb je aan beide kanten 6,7 cm extra breedte in de drops. Dit helpt bij je houding op je fiets doordat je handen je stuur op een meer natuurlijke manier vasthouden. En uit ervaring kan ik vertellen dat een stuur met zo’n soort kromming erg comfortabel fietst. Wil je trouwens helemaal los gaan met je gravelrides dan heeft Pro ook nog een serie nieuwe fietstassen voor die ritten.

De sturen zijn gemaakt van 6066 aluminium. Het 12-graden stuur (maat 42) weegt 270 gram. Je kan voor dit stuur kiezen uit een breedte van 40, 42 en 44 cm. Het 30-graden stuur (maat 42) weegt 280 gram. Dit breedte van dit stuur is er alleen in 42 en 44 cm. De adviesprijs voor de twee sturen zijn gelijk, namelijk € 49,99.

Meer info via Bikegear.cc

Tags: