Op de Vakantiebeurs in Utrecht is er veel fietsvakantie informatie te vinden. Dit jaar waren we er ook omdat het Frans Bureau voor Toerisme (Atout-France) meneer Christian Prudhomme, de directeur van de Tour de France (2015), had uitgenodigd. Kort over Prudhomme: Hij fietst zelf niet veel, was journalist/commentator in een vorig leven, zijn vrouw fietst volgens hem harder dan hijzelf en weet veel Tour de France feitjes uit zijn hoofd.

Nadat er veel handen waren geschud en foto’s waren gemaakt, werd Prudhomme geïnterviewd over de Grand Depart in Utrecht en over Frankrijk. Dit is de 6e keer dat de Tour de France vanuit Nederland start. Geen enkel land buiten Frankrijk heeft zoveel starts op zijn naam staan! Er zijn twee etappes, de eerste als tijdrit in Utrecht en de tweede als rit van Utrecht naar Neeltje Jans in Zeeland. De derde etappe start vanuit Antwerpen, dus mogelijkheden genoeg om even een kijkje bij de Tour de France te gaan nemen komende zomer (zonder al te ver te hoeven rijden).

Komende Vuelta (zelfde organisator als de Tour) zal er de laatste etappe een dameswedstrijd gehouden worden, zoals in de afgelopen Tour de France.

Daarnaast waren er veel landen te zien op de beurs waar mooie tochten te maken zijn. Natuurlijk België (Vlaanderen) en Frankrijk, maar ook Duitsland, Spanje en Italië. De Verenigde Staten en Noorwegen zijn landen waar je misschien niet zo snel naartoe gaat, maar waar het ook heerlijk fietsen is. Wanneer je op de Vakantiebeurs rondloopt, blijkt dat er zoveel landen zijn waar je nog niet aan gedacht hebt. Inspiratie genoeg! Dus wanneer je plannen wil maken voor je komende fietsvakantie is de Vakantiebeurs wel een idee. En eten is er ook genoeg… kwamen we achter 🙂

De Vakantiebeurs is nog tot en met 18 januari 2015 open in de Jaarbeurs in Utrecht.

vakantiebeurs-2015-vlaanderen vakantiebeurs-2015-eten vakantiebeurs-2015-4 vakantiebeurs-2015-3 vakantiebeurs-2015-2 vakantiebeurs-2015-1