Mocht je voor 2018 nog geen uitdagende tocht in je agenda hebben staan, dan wordt de Race Across France misschien wel je eerste. Tenminste als je van afzien houdt. Deze ultrawedstrijd wordt in augustus 2018 gereden.

Hun website spreekt zichzelf tegen over de afstand, maar ga uit van zo’n 2500 km met zo’n 43.000 hoogtemeters. En dit alles doe je binnen 7 dagen. Er zijn verschillende categorieën: solo, 2-persoons team, 4-persoons team, 8-persoons team. Bij deze categorieën mag je een supportteam regelen dat je volgt en ondersteund. Bij de meerpersoons teams rijdt er steeds 1 renner, de anderen rijden mee met het supportteam. Voor de echte bikkels is er nog de self-support categorie.

Mocht dit iets teveel voor je zijn dan zijn er nog twee alternatieve wedstrijden. De Sprint versie (350 km) en de Challenge (1100 km).

De precieze details worden pas in het voorjaar van 2018 bekend gemaakt, maar met 2500 km kan je een route als de foto hierboven rijden. En hieronder nog een video van de mooi landschappen waar je dan doorheen fietst. Niet verkeerd!

Meer informatie kan je vinden bij Race Across France

Gerelateerd

Tags: