De vettigheid van de oliebollen en het kerstdiner is nog aan het verteren en toch ben ik, Coen, al begonnen om de extra kilo’s weer kwijt te raken! Net begonnen aan 2013 met maar 1 belangrijke datum;

6 juli 2013!

Op 6 juli is het nl. tijd voor Granfondo Marmotte; ofwel la Marmotte. Maar wat is, naast familie van de eekhoorn, la Marmotte eigenlijk? Deze Marmotte is familie van de granfondo’s, of cyclosportive. Het is de allereerste cyclosportive ooit georganiseerd, en mede daarom ook de meest prestigieuze. Ondanks dat het officieel niet betiteld staat als wedstrijd, wordt er wel een klassement opgemaakt en is er aan het eind van de dag een winnaar! Bij la Marmotte zijn er verschillende leeftijdscategorieën, en voor elke categorie zijn er tijdslimieten om goud, zilver of brons te halen. Aangezien ik te ongeduldig ben om nog 2 jaar te wachten, zal het voor mij dit jaar moeten gebeuren binnen de snelste tijdslimiet die gesteld is; 7 uur 53 minuten, 174,5 kilometer en onderweg ‘slechts’ vier obstakels;

  • de col du Glandon (1924m)
  • de col du Telegraphe (1570m)
  • de col du Galibier (2642m)
  • de alpe d’Huez (1880m)

Goeie timing Coen…

Dat la Marmotte bekend staat als een van de zwaarste cyclo’s in Europa blijkt misschien wel uit het feit dat er vaak (ex)profs meedoen. Zo reed in 2001 Pieter Weening een top 10 klassering, en won Laurens ten Dam de editie van 2003. Om deel te nemen aan la Marmotte zul je moeten wachten tot 2014. De 7000 startplekken waren ook dit jaar weer binnen een paar uurtjes gevuld.

Aangezien er geen mooier vermaak is dan leedvermaak, zal ik voor jullie verslaglegging doen van mijn avontuur en de (lijdens)weg er naar toe. Uiteraard zal ik niet elke kilometer gaan omschrijven, maar een update om de paar weken komt er zeker!

Wish me luck!

ps.: Wil je toch elke kilometer bekijken, je kan me vinden op Strava!

ps.2: Alle tips die mij helpen op weg naar mijn doel zijn welkom!

Heb je nog 30 minuutjes over?! Bekijk hier een samenvatting van la Marmotte 2011 voor een mooie impressie van het evenement! (vanaf 6 min 55 een reportage over de dag van het evenement).

Tags: