Elke wielertoerist heeft sinds zijn eerste serieuze kilometers wel een paar tochten en beklimmingen in het geheugen die hij of zij een keer gereden moet hebben voordat de eeuwige jachtvelden in zicht komen. Voor de een vanwege de prestatie, voor de ander vanwege de geschiedenis en de romantiek. Dit jaar zal er bij veel fietsers een nieuwe toevoeging of misschien wel een wijziging aan die lijst plaatsvinden. Bikegear.cc The Ride, zoals de naam officieel luidt, wordt dit jaar voor het eerst verreden en spreekt nu al velen tot de verbeelding.

Ook bij ons op de redactie is dit initiatief enthousiast ontvangen. Door de afstand, de hoogtemeters en vooral het ‘homeward bound’ idee. Je rijdt namelijk in 1.300 kilometer van Noord-Italië via Zwitserland, Liechtenstein, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg en België naar Zuid-Limburg. Je krijgt meteen de Stelvio voor je kiezen en ook daarna is elke dag zwaar, maar ook weer dichter bij huis, bij de eindstreep. Die eindstreep is in Valkenburg en eenmaal daar dan heb je maar liefst 17.000 hoogtemeters in de benen. Eens wat anders dan een rondje fietsen! De tocht is opgedeeld in acht etappes waarbij je een team vormt met een supporter die je spullen meeneemt naar de volgende start/finish plaats. Je betaalt dan 1.255 euro per persoon. Er is ook nog een luxer ‘plus’ pakket die puur voor fietsers is. In een team van twee rij je dan de etappes en de organisatie zorgt voor de rest. Dat kost natuurlijk ook iets meer met 1.455 euro. Zo kan je je wel volledig op het fietsen concentreren. Wel pakket je ook kiest, aan al het andere is gedacht. Mechaniciens, fysiotherapeuten, medische verzorging en masseurs staan tot je beschikking. Dat is toch wel een fijn idee.

En als je dan gevraagd wordt om mee te doen in februari is het “wow!”, dan “oei!” en dan toch weer snel “WOW, ja!”. ‘Oei’, omdat ik dan misschien wel zeer regelmatig op de fiets zit, maar – bourgondisch als ik ben – moet er ook heel wat getraind gaan worden. Meer uren maken dus, vet verbranden, krachttraining, the works. Die afstand en hoogtemeters glijden niet vanzelf onder mij door straks. Ik heb elk jaar een stok achter de deur nodig en een grotere stok dan deze had het bijna niet kunnen zijn! Hoe ik mij daar op voorbereid zal ik de komende weken uit de doeken doen.

Alle details over deze prachtige monstertocht vind je op www.the-ride.cc. Als het je ook interessant en leuk lijkt, inschrijven kan nog!

Tags: