Waar we afgelopen voorjaar met de redactie een weekend hebben vertoefd in Gulpen, viel dit jaar de keus op een weekend in de streek waar menig wielerhart sneller gaat kloppen; Vlaanderen. Om precies te zijn logeerden we in Michelbeke, zo’n drie kilometer van de Berendries, middenin de Vlaamse Ardennen.

Vrijdag, verspreid over de middag en avond, kwam iedereen van het Racefietsblog team bijeen voor een weekend gezelligheid, fietsen en een overleg. Met de gehele redactie (nou ja, bijna dan: Cyril fietst momenteel nog steeds rond de wereld) stapten we zaterdagochtend op onze ‘surprise’ fietsen voor de rode lus van de Ronde van Vlaanderen. Surprise fietsen, omdat voor iedereen een fiets was geregeld. Eigen materiaal bleef thuis, en elk redactielid kon gebruik maken van een van onderstaande fietsen. Een route van negentig kilometer en om en nabij de elfhonderd hoogtemeters maakten vrij duidelijk waarom Vlaanderen zo mooi, maar ook zo zwaar is. Schitterende omgeving, glooiende wegen (niet altijd even glad geasfalteerd) en uiteraard tal van bekende klimmen en kasseistroken waar je het eerste weekend van april altijd gepassioneerd naar zit te kijken als de profs erover razen. Overigens was het weer van afgelopen zaterdag niet alleen in Nederland schitterend; Vlaanderen (en de zon) straalde aan alle kanten! Zie hier waar we precies gereden hebben.

De zondagochtend werd gebruikt voor een mooie wandeling rondom Michelbeke met aansluitend een overleg. Na dit overleg was het tijd om te pakken en was een weekend vol lol, fietsen en werken ten einde. Nu alweer zin in het volgende weekend!

Hieronder de Trek Domane SLR 6 Project One, Eddy Merckx Blockhaus67, Canyon Ultimate CF SLX WMN, Eddy Merckx EMX 525 en een Merida Scultura Disc Team

  

Gerelateerd

  • H.O.

    jaaaaa, zal zeker afzien zijn geweest!!…………….. gezien het parcours ( ;

  • Papageno

    Zulke weekeinden zijn altijd te kort.