Waar we altijd vrolijk van worden: mensen met passie voor wielrennen! Dus worden we ook vrolijk van Café du Cycliste.

Een klein bedrijfje uit de Franse Riviera die zich vooral specialiseert in fietskleding. Niet de standaard wedstrijdkleding maar meer retro, wat betreft looks maar ook de materialen. Uitgangspunt is dat het comfortabel moet zitten en ook wordt er veel aan details gedacht. Wij kregen de Yolande Jersey opgestuurd.

In de praktijk

Stijl: het shirt heeft een echte retro-stijl. Met veel leuke details zoals gekleurde, soort filten elleboogstukken, een knoopje bovenaan bij je keel, een gaatje om je hoofdtelefoon binnendoor te laten lopen, ook de “windvanger” achter de rits is van hetzelfde soort filt als de elleboogstukken en bij het eind van de mouwen zit nog een soort handwarmer waar je met je duim doorkan. Lekker wanneer het ’s ochtends nog frisjes is.  En bij het dragen ervan zie je er inderdaad retro uit. Iemand vond me een soort fietscourier, een ander vond het weer eens verfrissend hoe anders zoiets eruit ziet dan zo’n “strak glimmend pakje met felle kleuren”. Dat waren niet mijn woorden maar laat zien dat het shirt wel opvalt.

Kleur: Beetje lastig te omschrijven maar het meest in de buurt komt roest bruin, of dit nou volgens mijn persoonlijke smaak de mooiste kleur is weet ik niet. Het shirt is ook in blauw en grijs te verkrijgen. Maar de Retro look komt er in deze kleur wel het beste uit.

Kwaliteit: het shirt is echt heel mooi afgewerkt, de naden zijn mooi gestikt, ook zijn er fijne ritsjes gebruikt die kwalitatief ook goed aanvoelen. De stof is een combi van Merinowol (25%), Polyester (71%) en Polyamide (3%) en voelt echt lekker warm aan en zit heerlijk comfortabel. Zeker tot zo’n graad of 20 is het lekker fietsen en zeker niet te warm, daarboven zou ikzelf kiezen voor korte mouwen (met eventueel armstukken voor de frissere ochtenden).

Het is echt een shirt dat je draagt omdat je het mooi vind en niet omdat je er harder door gaat. Om een voorbeeld te noemen; het knoopje bovenaan heeft geen extra functie dan daar zitten en mooi zijn. Ook zijn de schouders wat dikker wat allemaal meehelpt met het retro gevoel.

Het shirt kost € 145 euro en het leuke is: je krijgt de komende maanden 10% korting geven met de code: RaceFiets (die je kan invoeren tijdens de bestelling)

Conclusie
Een erg lekker en gemakkelijk zittend shirt met een super Retro look. Leuke details, maar niet voor de aërodynamica freaks. We hebben de naam nog niet genoemd maar het geeft een beetje een Rapha gevoel (of andersom natuurlijk). Kwalitatief ga je er geen spijt van krijgen want dat hebben ze daar in de Franse Riviera prima voor elkaar, en wat smaak betreft… tja die verschillen (persoonlijk zou ik voor de grijze of de blauwe gaan).

Te koop bij Cafe du Cycliste

     

Gerelateerd