Ook al klinkt Cycloc misschien wat onbekend in de oren, bij het zien van deze moderne fietsenhanger gaat bij menigeen een belletje rinkelen. Die heb je vast al wel eens gezien. Deze hippe fietshanger heeft door zijn kleur en vormen een zacht uiterlijk.

Je fiets binnen ophangen blijft lastig, vooral omdat je man/vrouw/vriendin/vriend (die niet van wielrennen houdt) het vaak niet een verfraaiing van het interieur vindt wanneer een, overigens vaak prachtige racefiets, de muur komt versieren. Omdat de fiets regelmatig buiten is, moet de hanger die overblijft, naast functioneel ook stijlvol zijn. Deze Cycloc ziet er design uit, dus in een moderne woning staat het zeker niet verkeerd om deze aan de muur te hebben. De verschillende kleuren zijn: groen, geel, rood, blauw, zwart, roze en wit. In een klassieke inrichting past deze hanger wat minder.

De hanger is van kunststof en heeft aan de bovenkant en de onderkant een gat. Hier kan met een slot je fiets vast worden gezet aan de hanger. In de hanger heb je wat extra opbergruimte. Hij werkt volgens het principe dat de fiets in evenwicht wordt gehouden door z’n eigen gewicht. Hierdoor moet je wanneer je je fiets ophangt even “zoeken” op welke plek van het frame hij het beste hangt. Meestal is de achterkant van je racefiets het zwaarst, waardoor de beste plek de bovenbuis is, vlak bij het balhoofd. Wanneer je het achterwiel eruit haalt, is de plek om hem op te hangen weer anders. Dus het is even passen en meten waar hij het lekkerst hangt. Bijna nooit in het midden van je bovenbuis. Je kan allerlei framediktes in de Cycloc kwijt. Of je je fiets horizontaal op kunt hangen hangt vooral af van de ruimte bij je zadelpen of zitbuis. Wanneer er te weinig ruimte is, gaat het hangen hieraan lastig omdat je de haakjes niet kwijt kan. Horizontaal past het eigenlijk altijd. De hanger kan je allerlei standen geven dus je fiets schuin hangen is geen probleem. De afstand naar de muur is 255 mm. Dat is genoeg voor een racefiets. Voor de bredere mtb sturen is er een spacer bijgeleverd.

Technische gegevens:

  • 100% gerecycled kunststof
  • max 17,5 kg belastbaar
  • gewicht 1,04 kg
  • afstand tot muur 255 mm (310 mm met spacer)
  • diameter 250 mm

Omdat de houder van kunststof is en er een slot opening in zit, lijkt het ons ook een prima oplossing voor buiten. Aan de schutting of aan je schuur. Handig wanneer je je fiets aan het schoonmaken bent en even op wil hangen. Hij roest niet en is door de gaten ook makkelijk schoon te maken met een hogedruk reiniger. Ze hebben bij Cycloc ook nog andere hangers en accessoires.

Conclusie
Eenvoudige compacte fietsenhanger met een gaaf modern design. Even passen en meten hoe elke fiets het lekkerst hangt. Ook fijn voor buiten of in de schuur. Makkelijk schoon te houden.

De adviesprijs is € 69,90

Cycloc

cyclock-8 cyclock-7 cyclock-5 cyclock-4 cyclock-3 cyclock-2 cyclock-1