Er zijn genoeg praktische accessoires, maar ook hele leuke. In dit geval misschien ook met een hoog geek-gehalte, maar dat maakt ze niet minder leuk. We hebben twee accessoires van Smartphonehoesjes.com meegenomen op de fiets om ze eens aan de tand te voelen.

Lifeproof Fré Case voor iPhone 6
Eigenlijk heel raar dat men bij het ontwikkelen van een smartphone voorbij lijkt te gaan aan het feit dat ze erg kwetsbaar blijven. Zo kwetsbaar dat bijna iedereen een hoesje voor zijn telefoon gebruikt. Wij ook, maar toch is het jammer omdat de telefoon op zichzelf best mooi is, en een hoesje hem ook nog groter of dikker maakt.

Als je je telefoon meeneemt op de fiets (wie doet dat niet eigenlijk?) dan zijn er nog wat extra risico’s waar je rekening mee moet houden. Als het nat is buiten, maar ook als je gaat zweten. Bij droog weer kan het nog wel eens stoffig worden en daar kan hij ook niet zo goed tegen. En dan is er nog de kans op vallen. Genoeg dingen om rekening mee te houden, maar waar niet ieder telefoonhoesje voor gemaakt is. Als je bijvoorbeeld kijkt naar de Samsung S6 of S6 Edge hoesjes, of die voor de HTC One M9, dan zijn ze misschien wel mooi en beschermen ze tegen krasjes en dergelijke, maar die gaan je niet genoeg beschermen tijdens het wielrennen.

De Lifeproof Fre Case is wél gemaakt voor alle bovengenoemde gevaren. Water-, sneeuw-, stofdicht en een val van 2 meter zou je telefoon ook moeten overleven. Ook is het tot 2 meter waterdicht. Positief is ook dat je je telefoon nog precies zo kan gebruiken zoals je hoort. Beeld, geluid, knoppen, touchscreen en zelfs de vingerafdruklezer werkt feilloos. Geen haperingen in het gebruik en ook het geluid klinkt ook goed door de beschermlaag heen, erg goed gedaan. Alleen als je hem wilt aansluiten aan de lader moet je even een klepje openmaken. Voor je koptelefoon is er een speciaal koppelstukje die in het hoesje kan schroeven en je telefoon alsnog beschermt blijft tegen vuil. Knap gedaan.

Het openen van het hoesje gaat met een muntstuk van bijvoorbeeld 50 cent. In de rechteronderhoek zit een sleuf waar je met behulp van het 50 cent muntje de 2 delen van het hoesje opendraait. Dit vergt even wat handigheid, maar dat komt omdat het allemaal wel goed moet sluiten wil het genoeg beschermen. De ultieme test was gedurende 170km Parijs-Roubaix. Regen, modder, vuil, damp, zweet en foto’s onder de beroemde douches ten spijt, mijn iPhone kwam er ongeschonden weer uit.

De LifeProof Fré Case is er in verschillende kleuren. Wij kregen de paarse versie opgestuurd en eerlijkheid gebied dat dit in real-life niet echt een mannenkleur is, gezien de vele verrassende blikken en opmerkingen van omstanders over de hoes. Dus voor de mannen: Rood lijkt ons bijvoorbeeld een veiligere kleur.

De LifeProof Fré Case is niet echt goedkoop met € 74,95, maar doet precies wat het moet doen! Geen zorgen meer over je dure iPhone in je achterzak tijdens het fietsen.

iphone-lifeproof6 iphone-lifeproof5 iphone-lifeproof3 iphone-lifeproof2 iphone-lifeproof

Telefoon Lens Set van Muvit
Nadeel van je telefoon is vaak dat je niet te ver genoeg kan uitzoomen. Helemaal wanneer je jezelf er ook nog op wil hebben, voor de zogenaamde selfies. We kregen ook een universele lenzenset voor je mobiele telefoon. Wij hebben hem getest op de iPhone 6. Bij het setje zit een klem voor op je telefoon. Daarop kan je de verschillende lensjes schroeven. Een Wide Angle (breedhoek) lens (128 graden/28mm) een Macro lens voor dichtbij fotografie, een Polarizer lens die reflecties van bijvoorbeeld water verminderd en de kleuren net even verrijkt. Dan is er nog een Fisheye Lens (180 graden).

Het klemmetje heeft beschermrubbertjes zodat het makkelijk over je telefoon schuift zonder het te beschadigen. De lensjes kan je er heel makkelijk op schroeven en het geheel voelt heel degelijk. Omdat de lensen universeel zijn, moet je even kijken dat je de lens recht voor de camera zit. Een handig opbergdoosje berschermt niet alleen je lensjes, maar zorgt ook dat je ze bij elkaar houdt. Het doosje kan makkelijk mee in je achterzakje tijdens het fietsen.

Je moet wel voordat je een foto maakt even het lensje plaatsen, dus een foto maken tijdens het fietsen met een van de lensjes gaat niet makkelijk. Maar eigenlijk is foto’s maken tijdens het fietsen ook helemaal niet zo veilig.

De kwaliteit van de lensjes is echt wel goed, de kleuren en lichtsterkte blijven erg goed en ook de resultaten met de groothoek en fisheye zijn fijn. Handig voor de fotograaf in de dop die net even andere shots wil maken.

Hieronder het verschil tussen een normale iPhone 6 foto, een groothoek, een fisheye en de Polarizer. Vooral die eerste groothoek wordt hier regelmatig gebruikt want zoals je ziet scheelt dit aanzienlijk in de breedte en geeft het daardoor een professionelere look. De fisheye is meer grappig, maar in de praktijk zal je die niet vaak gebruiken omdat dit een heel specifiek effect is.

De prijs voor deze lensset is € 43,95.

ipone-normaal ipone-wide-lens ipone-fisheye ipone-polarizer

iphone-lens2 iphone-lens3 iphone-lens4 iphone-lens1

Via Smartphonehoesjes.nl

 

Tags: