Een aantal weken geleden schreven we over het Kickstarter project van Nederlandsche bodem, namelijk de ‘HideMyBell’. Inmiddels hebben we sinds de BikeMotion 2015 deze ‘HideMyBell’ ook daadwerkelijk op onze fiets gemonteerd. De mount ziet er oerdegelijk uit en heeft twee mogelijkheden om je Garmin in te klikken. Of je nu een klein of groot model hebt, qua afstand gaat deze altijd passen. De ruimte onder de mount is gebruikt om een bel te plaatsen. Het ‘lipje’ om mee te bellen steekt net iets onder de Garmin uit en valt amper op. De HideMyBell is tot op heden enkel geschikt voor 31.8mm sturen. Hopelijk komen er in de toekomst nog variaties voor aero-bars en overige formaat sturen.

Waar de verpakking aangeeft dat de HideMyBell een gewicht heeft van 45 gram, geeft mijn weegschaal slechts 35 gram aan. Zwaarder dan een reguliere mount (26 gram), echter is daar geen bel inbegrepen. Een losse bel weegt 20 gram. Tel dit op bij de 26 gram van de Garmin-mount en totaal zit je op 46 gram. Kortom; 11 gram winst. Hij oogt iets lomper dan de Garmin mount. Het logo (is het een logo?) dat op de voorkant staat valt amper op als er een Garmin in zit, maar had naar mijn idee wel wat flitsender gekunt. Hij oogt dan misschien ietsje lomp maar alle testen op zowel de crosser als racefiets heeft de HideMyBell glansrijk doorstaan. Hij heeft geen krimp. Deze stevigheid komt ook naar voren bij het installeren van de Garmin. Dit gaat namelijk erg strak. De eerste drie keer zat de Garmin scheef in de mount, dit omdat je even flink moet drukken om de Garmin in het midden in de mount te laten klikken. Zoals een ‘welbespraakt’ voetballer ooit zei; elk nadeel heeft zijn voordeel: je hoeft absoluut niet bang te zijn om je Garmin te verliezen uit deze mount.

Het bel gedeelte is prima in orde. Een duidelijk hoorbare toon doet waarvoor hij ook bedoelt is; mede weggebruikers waarschuwen. De 4 kleine gaatjes onderin de bel zorgen dat er geen water in blijft staan en ook bij slecht weer heb je inderdaad een helder bel-geluid.

Specificaties
HideMyBell (Out-front Garmin en Wahoo RFLKT mount inclusief ‘onzichtbare’ bel)
geschikt voor 31,8 mm sturen
Prijs: 29,95 EUR

Pluspunten
+ een bel op je fiets die niet opvalt
+ helder bel-geluid
+ lichtgewicht
+ erg stevig en shockproof
+ prijs

Minpunten
– installatie Garmin gaat erg strak
– logo op voorkant

Conclusie
De conclusie is eigenlijk kort maar krachtig; wat een slimme uitvinding! De mount is erg stevig en je hebt altijd een bel bij de hand zonder dat die bel je stuur/fiets ontsiert. In het begin is het inklikken even wennen, dit gaat strak maar daardoor kan je met een zeker gevoel elke ondergrond berijden. Het logootje op de voorkant had naar mijn smaak niet gehoeven. Qua prijs is deze HideMyBell erg scherp. Hij is tien euro goedkoper dan een reguliere Garmin mount en dat terwijl je er nog een bel bij krijgt ook! Anderzijds; de reguliere Mount zit bij een Garmin inbegrepen. Echter, voor slechts 29,95 Euro scheelt het je een hele hoop frustraties en blijft je fiets een smooth en strak uiterlijk houden.

Via HideMyBell

WINACTIE
We mogen 3 HideMyBell mounts weggeven. Wat je moet doen? Twee dingen;

– Geef een reactie waarom je op dit moment wel of geen bel gebruikt
– én schrijf je in voor onze nieuwsbrief (rechterkant op de site)

Tot dinsdag 10 november 22:00 uur heb je de tijd, daarna trekken we de 3 winnaars!

hidemybell-11 hidemybell-12 hidemybell-13 hidemybell-14 hidemybell-17 hidemybell-16

Gerelateerd