Een aantal weken geleden schreven we over het Kickstarter project van Nederlandsche bodem, namelijk de ‘HideMyBell’. Inmiddels hebben we sinds de BikeMotion 2015 deze ‘HideMyBell’ ook daadwerkelijk op onze fiets gemonteerd. De mount ziet er oerdegelijk uit en heeft twee mogelijkheden om je Garmin in te klikken. Of je nu een klein of groot model hebt, qua afstand gaat deze altijd passen. De ruimte onder de mount is gebruikt om een bel te plaatsen. Het ‘lipje’ om mee te bellen steekt net iets onder de Garmin uit en valt amper op. De HideMyBell is tot op heden enkel geschikt voor 31.8mm sturen. Hopelijk komen er in de toekomst nog variaties voor aero-bars en overige formaat sturen.

Waar de verpakking aangeeft dat de HideMyBell een gewicht heeft van 45 gram, geeft mijn weegschaal slechts 35 gram aan. Zwaarder dan een reguliere mount (26 gram), echter is daar geen bel inbegrepen. Een losse bel weegt 20 gram. Tel dit op bij de 26 gram van de Garmin-mount en totaal zit je op 46 gram. Kortom; 11 gram winst. Hij oogt iets lomper dan de Garmin mount. Het logo (is het een logo?) dat op de voorkant staat valt amper op als er een Garmin in zit, maar had naar mijn idee wel wat flitsender gekunt. Hij oogt dan misschien ietsje lomp maar alle testen op zowel de crosser als racefiets heeft de HideMyBell glansrijk doorstaan. Hij heeft geen krimp. Deze stevigheid komt ook naar voren bij het installeren van de Garmin. Dit gaat namelijk erg strak. De eerste drie keer zat de Garmin scheef in de mount, dit omdat je even flink moet drukken om de Garmin in het midden in de mount te laten klikken. Zoals een ‘welbespraakt’ voetballer ooit zei; elk nadeel heeft zijn voordeel: je hoeft absoluut niet bang te zijn om je Garmin te verliezen uit deze mount.

Het bel gedeelte is prima in orde. Een duidelijk hoorbare toon doet waarvoor hij ook bedoelt is; mede weggebruikers waarschuwen. De 4 kleine gaatjes onderin de bel zorgen dat er geen water in blijft staan en ook bij slecht weer heb je inderdaad een helder bel-geluid.

Specificaties
HideMyBell (Out-front Garmin en Wahoo RFLKT mount inclusief ‘onzichtbare’ bel)
geschikt voor 31,8 mm sturen
Prijs: 29,95 EUR

Pluspunten
+ een bel op je fiets die niet opvalt
+ helder bel-geluid
+ lichtgewicht
+ erg stevig en shockproof
+ prijs

Minpunten
– installatie Garmin gaat erg strak
– logo op voorkant

Conclusie
De conclusie is eigenlijk kort maar krachtig; wat een slimme uitvinding! De mount is erg stevig en je hebt altijd een bel bij de hand zonder dat die bel je stuur/fiets ontsiert. In het begin is het inklikken even wennen, dit gaat strak maar daardoor kan je met een zeker gevoel elke ondergrond berijden. Het logootje op de voorkant had naar mijn smaak niet gehoeven. Qua prijs is deze HideMyBell erg scherp. Hij is tien euro goedkoper dan een reguliere Garmin mount en dat terwijl je er nog een bel bij krijgt ook! Anderzijds; de reguliere Mount zit bij een Garmin inbegrepen. Echter, voor slechts 29,95 Euro scheelt het je een hele hoop frustraties en blijft je fiets een smooth en strak uiterlijk houden.

Via HideMyBell

WINACTIE
We mogen 3 HideMyBell mounts weggeven. Wat je moet doen? Twee dingen;

– Geef een reactie waarom je op dit moment wel of geen bel gebruikt
– én schrijf je in voor onze nieuwsbrief (rechterkant op de site)

Tot dinsdag 10 november 22:00 uur heb je de tijd, daarna trekken we de 3 winnaars!

hidemybell-11 hidemybell-12 hidemybell-13 hidemybell-14 hidemybell-17 hidemybell-16

Gerelateerd

 • Kevin Despiegelaere

  Waarom ik op dit moment geen bel gebruik? Simpel, omdat ik een Mio
  fietsgps bezit en de Hidemybell hiervoor niet geschikt is. Gelukkig is
  mijn Garmin reeds besteld en zou een Hidemybell ideaal zijn om mijn
  winterkilometers veilig af te werken.

 • Mirjam Terlingen

  had om mn oude wel een bel zitten maar net een nieuwe racefiets gekocht met breder stuur. Oude bel paste niet. Nieuwe bel erop laten zetten vast aan stuurpen. Maar er weer afgehaald omdat het vreselijk onhandige plek was. Combi bel onder de Garmin zou ideaal zijn, minder zooi aan het stuur!

 • willem jan

  Waarom ik op dit moment geen bel gebruik. De reden is dat er op mijn race stuur geen ruimte is voor een bel. De beschikbare ruimte is benut voor de bevestiging van de Garmin Edge 1000 en verlichting. Doordat de kabels van de schifters er lopen kan ik er moeilijk een bel monteren. Maar met deze uitvinding kan ik dit probleem in één keer oplossen. Dus ik stel mijn stuur beschikbaar voor de montage van de ride my bell.

 • Harold Ottens

  Ik gebruik wel een bel omdat we nou eenmaal geen profs zijn en een afgezet parcour gebruiken. Een beetje respect voor andere weggebruikers is niet teveel gevraagd toch? Ik kan de houder goed gebruiken nadat mijn garminhouder kapot is gegaan tijdens een valpartij in een koers!

 • Matisse Kleinjans

  Omdat “Fietser. Dank u wel” ‘socialer’ is en niet ten koste gaat van de uitstraling van de fiets. Het blijft immers een onding, behalve de HideMyBell natuurlijk.

 • Edwin

  Gebruik wel een bel! Maar het geluid komt niet altijd over bij mijn voor gangers. Door het niet kunnen vinden van de juiste plek voor alles wat op je stuur moet. In combinatie met een Garmin steun is dit een ideale manier om alles op de juiste plek aan je stuur te hebben.. Zou hem graag in gebruik nemen.

 • Bert Janssen

  Ik heb op mijn fietsen nauwelijks plaats voor een bel; er zitten al een lamp, een Garmin en een back-up fietscomputertje op het stuur, en de bel op de stuurpen of vorkbuis is vreselijk onhandig. Bovendien zit dan de hele “cockpit” vol met apparaatjes en dat ziet er niet uit. Ik zou zo’n HideMyBell heel erg handig vinden.

 • Gerben

  Ik gebruik geen bel. Vond het ruim op tijd roepen van ‘bel, bel’ altijd voldoende, maar merk dat er toch best veel mensen zijn die dit als vervelend ervaren. grootste reden om geen andere bel te willen is het clean houden van het stuur. Outfront mounts voor Garmin zijn top, geeft een mooie aanblik vanaf het stuur. Het wegwerken van de bel hierin is briljant!

 • Wim

  Met een mooie HideMyBell is veilig fietsen kinderspel! 🙂

 • Roderick Mintjens

  Maar je hebt ook geen beeeeellllll

 • Remco

  “Waarom bel je niet?”
  “Omdat ik je nummer niet heb!”
  Met een HideMyBell hoef ik dergelijke flauwe grappen niet meer te maken:)

 • Dick van Geest

  Ik gebruik een bel wel omdat het enorm veilig is, maar regelmatig bel ik niet omdat het een heerlijk excuus is om even snelheid te minderen en te genieten van het mogen fietsen…..

 • Marco Kall

  Wel een bel, want een beller is sneller!! 😉

 • Dick

  Zou mooi zijn.

 • Joop Kamer

  Ik heb de bel als kadootje op de beurs gekregen. De bel heb ik er na een dag afgesloopt. Hij rammelt en mn vingers doen er zeer van.
  Overigens: ik heb wel een bel. Bellen vind ik beter dan dat asociale geschreeuw.
  De houder voor mn Garmin is een vooruitgang, dus al met al toch tevreden.

  • Mathijs Wagenaar

   Stuur even een mailtje dan sturen we je een nieuwe op! Wat betreft je zere vingers, je trekt de klepel wel omhoog en laat hem snel los zodat de klepel terug veert en er een luide klank ontstaat? info@hidemybell.cc

 • Jordi Backx

  Als je op de openbare weg rijdt is een bel niet meer dan goed fatsoen. Als wielrenner ga je al harder dan menigeen op het fietspad en de hele rit schreeuwen naar je medefietser voor het passeren bevalt me niet. Een bel blijft irritant op je stuur als je meerdere zitposities wil.

  De HideMyBell lijkt me dus een goed plan en wil hem graag graties hebben. 😉

 • Robin Klaessens

  Ik twijfel al langer erover om toch een bel aan te schaffen op de fiets, aangezien roepen niet, altijd werkt en soms averechts. Alleen waar ga je die bel laten dat ie niet in de weg zit en je er toch makkelijk bij kan?
  Met de ‘hidemybell’, verdwijnen deze problemen als sneeuw voor de zon, ik kan bellen en niemand ziet het belletje zitten, maar hoort hem wel! Dat betekent meer energie over om te fietsen, Ideaal!!!!!!

 • Obbe Albers

  Ik had een bel en een Garmin houder. Die zijn samen met mijn fiets 3 weken geleden uit mijn de gestolen. Het winnen van deze hidemybell is voor mij dan ook een geluk bij een ongeluk. Zonder dat ongeluk vanwege die bel natuurlijk:)

  • racefietsblog

   Gefeliciteerd, je bent een van de 3 winnaars! Mail ons ajb je adresgegevens dan zorgen we dat de bel je kant op komt.

 • Coert Notten

  Bel en Garmin zitten nu pontifical op het stuur. Deze combi combineert beide in een elegante oplossing.
  Handig voor vele veilige kilometers, niet alleen voor mijzelf maar ook voor de medeweggebruikers!

 • Joke

  Nét gisteravond een Garmin 1000 besteld! Daar moet natuurlijk die hidemybell bij. Heb op Kickstarter het project gezien, maar daar is het bedrag niet gehaald volgens mij. Heb uiteraard een bel op mijn racefiets, maar dat is een suf ding vergeleken met de Hidemybell natuurlijk. Dus ja, graag!

 • D Post

  Op dit moment gebruik ik een bel en een Garmin. De bel omdat de weg/fietspad van iedereen is en je de ander op een nette manier kunt waarschuwen. En hoe mooi is het om de garmin met de bel te combineren?!

 • Jan Willem Keij

  Bel en garmin-mount zijn vorige week verhuisd naar de winterfiets.
  Voor mijn goede racer ben ik dus nog oop zoek naar een mount en bel. Zou toch mooi zijn om straks over de kasseien van Roubaix in stijl te starten. *Fingers crossed, want wie wil nou niet iets winnen!*

 • Tony

  ga geen grote verzin verhaal dat me fiets weg is ..of me bel is kapot of een andere lul verhaal…Ik wil dat ding winnen . 🙂

  • racefietsblog

   Gefeliciteerd, je bent een van de 3 winnaars! Mail ons ajb je adresgegevens dan zorgen we dat de bel je kant op komt

   • Tony

    Haha… Thnx mannen..
    Tony Ramos
    Lamoenstraat 76 1445sv Purmerend

    Tony Ramos
    Op 11 nov. 2015 12:41 schreef “Disqus” :

 • Dieter

  Ik heb er geen omdat ik graag de mensen verbaal waarschuw. Zorgt voor een sociaal kantje. Nu doet men keel wel pijn van al dat schreeuwen, dus kan er best eentje gebruiken!

 • Peter

  Dat daar niet eerder aangedacht is, je hoeft nu zelfs niet met je handen van het stuur af. Is dus een win win situatie.

 • Martijn Schouten

  Ik gebruik al jaren een bel om voor anderen kenbaar te maken dat ik ze wil passeren/inhalen. Wel zo sociaal en vriendelijk al zeg ik het zelf. Ook voorkomt dit dat voorgangers ineens een zwieperd naar links maken en ik door deze manoeuvre in de sloot/berm beland. Een dubbele functie van de bel veiligheid en socialisten! Net als een combi voor mijn bel en Garmin houder dat is een win win situatie door ruimte op mijn stuur te besparen!

 • Pim

  De ouderwetse roeptoeter kan echt niet meer! Een beetje een nette fietser moet een bel. Desalniettemin moet mijn fiets er wel strak uitzien. Deze mount biedt een mooie oplossing.

 • Simonp

  Ik rijd momenteel zonder bel omdat ik al veel dingen kwijt moet op mijn stuur: hartslagmeter, gps en in de wedstrijd papiertje met de informatie van de rit. Met deze houder zou ik al veel meer plaats hebben en bovendien zou ik dan ook een bel hebben die mooi verstopt zit en waarmee ik mijnaar voren in het peloton kan rinkelen! 🙂

 • Peter

  Op mijn nieuwe koersfiets gebruik ik geen bel omdat het gewoonweg misstaat (uiterlijk) ik had dit eerder op de blog zien staan en dacht.. Zoiets moet ik hebben! Op mijn andere koersfiets en mountainbike voor naar het werk te rijden gebruik ik zo een kleine bel die je kan verwisselen met rekkertjes omdat ik af en toe, naar gelang het weer, wissel van fiets.

 • Thijs De Lange

  Ziet er uit als een mooi apparaatje, maar het logo op de voorkant is inderdaad niet echt verborgen…. Ik doe m’n bel wel op de zadelpen en zo’n mooie 3T/Garmin stuurpen ziet er toch wat strakker uit!

 • Sander Boomstra

  Wel een bel. Tenminste, op mijn cyclocrosser. Die gebruik ik n.l. nu het meest. Bel is weggewerkt áchter de stuurpen. (Een Widek Decibel-a-Head-bel van Featherbikes, handig ding). En een aparte Garmin houder. Maar op mijn racer zit geen bel, en eigenlijk ook geen houder (dat standaard steuntje op je stuur is toch geen houder…) Dus, ja ik zou graag een Hidemybell hebben, stijlvol èn veilig in een!

 • Frank Stoop

  HideMyBell hoort gewoon op iedere fiets. Zodat je op een veilige en nette manier je mede fiets-verkeersdeelnemers laat weten dat je op een nette, veilige en sociale wijze wil passeren. Geen geroep, geen geschreeuw.

 • Michel

  Een bel een bel moet wel je jazeker ik gebruik hem wel maar deze wil ik ook graag snel deze mooie bel

 • Papageno

  Ik heb er al één en ervaring leert mij dat je het logo er zo met je nagel af kan krabben. Dus dat is 1 minpuntje minder. Goed initiatief en goed uitgewerkt. Mooi product.

 • Youri Lentjes

  Tot op heden geen bel op de fiets (wel twee in de gang, maar ze maken de racefiets niet mooier – slecht argument). Hier zou ik wel aan kunnen wennen. Mijn garmin-mount kan dan mooi naar de MTB 🙂

 • Tim Vanhaeren

  Ik roep steeds heel erg luid “ting ting, ej allow, van links…”. Met de bel zou ik me zo’n genante uitroepen kunnen besparen.

  • racefietsblog

   Gefeliciteerd, je bent een van de 3 winnaars! Mail ons ajb je adresgegevens dan zorgen we dat de bel je kant op komt..

 • Marcel

  Na een Garmin Edge Touring recent ook een Garmin Edge 500 aangeschaft. Een out-front mount plus (eindelijk dan toch maar…) een bel zouden het helemaal compleet maken.

 • Sir Patrick

  Heb me al een hele tijd afgevraagd waar en hoe ik een bel op mijn fiets zal monteren. De Hidemybell lost dat in één keer op. Hulde!

 • Jurre

  Een bel past er op mijn stuur niet meer bij
  Met een GoPro, Garmin en opzetstuurtje is er geen plekje meer vrij
  Dus moet ik het nu maar doen met geschreeuw en geroep
  En soms dan maar een eindje over de stoep
  Opdat ik zelf niet meer hoeft te schreeuwen tring tring
  Wil ik graag zo’n ding

 • Joris

  Geen beter excuus om een Garmin aan Sinterklaas te vragen. Zo’n kale HideMyBell is natuurlijk geen gezicht als ik hem win.

 • Kasper Burgers

  Nadat ik met mijn BBB bel zo hard heb gebeld dat de klingel v.d. bel met 40km/h werd weggeslingerd ben ik belloos. Gezien de constructie van deze bel gaat me dat niet nog eens gebeuren 😉

 • racefietsblog

  De drie winnaars zijn: Obbe Albers, Tony en Tim Vanhaeren. Gefeliciteerd! Mail ons ajb jullie adresgegevens!

 • Joop Kamer

  Hoi Matthijs,
  Dank voor je aanbod, ik heb mn oude bel weer gemonteerd op t vertrouwde plekje. De houder voor mn Garmin gebruik ik nog wel en vind ik erg prettig!

 • Sidney

  Mm, die stevigheid valt wel wat tegen. Net 1 gemonteerd op mijn fiets maar bij het plaatsen van de garmin brak hij af 🙁

  • Sidney

   Heb een nieuwe toegestuurd gekregen door hidemybell (hulde). Vandaag gemonteerd en iets minder vast aangedraaid en nu gaat het goed 🙂