Isadore cycling apparel | Racefietsblog.nl

Kleine kans dat je er al eens van gehoord hebt en wat ons betreft komt daar verandering in. Isadore; puike fietskleding uit Slowakije!

Je moet je als nieuwe speler maar weten te onderscheiden van al die andere merken die vergelijkbare producten maken. Daarom vinden wij het ook altijd leuk om te zien hoe ze dat doen en wat hen dan onderscheidend maakt t.o.v. de rest. Isadore is zo’n merk. Eerste toch wel opvallende kenmerk waar ze niet te koop mee lopen is dat het van de Velits broers is; de tweelingbroers Martin en Peter die rijden voor resp. OPQS en BMC! Het heeft ook te maken met hun huidige sponsors dat ze hier niet al te veel reclame mee maken, maar leuk om te weten natuurlijk dat de ervaringen van profs meegenomen worden. Een andere kenmerk is dat ze een zo duurzaam mogelijk product willen maken en alleen materiaal van fabrikanten met het Oeko-Tex® keurmerk afnemen. En het oog wil ook wat natuurlijk en daarom willen ze hun kleding een eigentijdse uitstraling geven en wordt het gemaakt van high-tech materialen.

Eerste indruk
We kregen van Isadore de Asymmetric jersey en de bib shorts toegestuurd. De broek is helemaal zwart, van lycra, mooie details, goed afgewerkt. Het ziet eruit als een comfortabele broek! Het Isadore logo staat er in het zwart op. Ziet er stijlvol uit. De jersey is deels van merinowol, dat komen we vaker tegen de laatste tijd. Het voelt lekker zacht aan. Wat de naam al zegt en wat ook echt opvalt door de contrasterende kleuren, is dat de rits uit het midden geplaatst is. Verder mooie, subtiele logo’s (verchroomd), drie zakken achterop, waarvan er eentje een extra vakje met rits heeft. Er is ook een gaatje gemaakt voor een draadje van een koptelefoon.

In de praktijk
De laatste paar keer dat ik een broek heb getest waren het echte technische broeken, zoals dat heet. Veel panelen, verschillende soorten stof, beetje compressie, koersbroeken. De broek van Isadore lijkt wat ouderwets, helemaal zwart, Lycra. Ik kan er eigenlijk niet iets speciaals aan ontdekken. De zeem ziet er op het eerste oog ok uit. Hij past goed, maar dat is met een broek van Lycra vaak ook geen probleem. Tijd om op de fiets te stappen. En wat is dat heerlijk! Met enige verbazing maak ik mijn rondje af, wat een fantastische broek! De zeem is een genot, ook na een puur en de broek zit lekker om je benen. De bretels zijn lekker breed en lopen mooi over naar de broek zelf, goede snit. En dat voor 99 euro. Veel geld natuurlijk, maar broeken met vergelijkbaar comfort zijn soms twee keer zo duur!

Dan de a-symmetrische jersey. Die rits is wel even wennen, zowel met aantrekken als op de fiets. Tijdens een warme klim was ik even aan het zoeken naar de rits in het midden. Oh ja. De rits gaat gelukkig makkelijk open. De kraag vind ik alleen wat te hoog. Misschien lekker als het wat kouder is, maar van mij mag gerust de helft vanaf. Nu ben ik geen vedergewicht, maar nét iets meer ruimte was wel lekkerder geweest. Met wat meer ruimte is die hoge kraag misschien wat beter te doen ook. Verder is het een heerlijke trui. Lekker zacht de door de merinowol die erin verwerkt is en de drie zakken bieden voldoende ruimte en houden alles goed op zijn plaats. Het vierde zakje met rits is ook echt prettig. Het heeft een fijne rits en je kan er makkelijk je telefoon in kwijt.

We kregen ook nog een paar sokken erbij trouwens. Wit met een zwart logo aan de voorkant van de enkel, toch ook weer net even anders. Van Coolmax materiaal. Ze lijken wat dik, maar zitten prima en passen goed om mijn voeten. Persoonlijk ben ik fan van wat langere sokken, maar deze standaard maat kan er ook prima mee door. Ze hebben nog een langere variant overigens.

Plus
+ Zeer comfortabele broek en zeem
+ Uniek en stijlvol ontwerp met bescheiden logo’s
+ Jersey heeft rits over hele lengte

Min
– Kraag van de jersey is iets te hoog en mag wat ruimer
– Prijs van de jersey

Conclusie
Ik kan wel zeggen dat ik blij verrast ben met door de kleding van Isadore. Ondanks dat de ervaring van de Velits broers erin verwerkt is wist ik niet goed wat te verwachten. Blijkt die broek zomaar een van de allerfijnste te zijn waar ik de afgelopen jaren mee heb gefietst! Ook t.o.v. broeken die twee keer zo duur zijn. Wat dat betreft is de broek zijn prijs meer dan waard. Variatie in kleur is er niet, maar een zwarte broek kan overal bij! Hoewel de jersey heerlijk zit mag de kraag van mij dus iets minder hoog en iets wijder. De prijs van EUR 105 vind ik wel aan de hoge kant. Misschien is iets persoonlijks, maar ik vind meer dan 100 euro voor een shirt erg veel. De kwaliteit en pasvorm zijn subliem overigens, dat is het niet, je krijgt er zeker iets voor terug.

Veel moois en goeds dus, wat Isadore vanuit Slowakije ons brengt. Echt wat nieuws en onderscheidend. Extra leuk nog natuurlijk is dat de Martin en Peter Velits achter het merk zitten. Goede website ook, snelle verzending (we hadden het binnen drie dagen in huis!), 45 dagen bedenktijd en mocht je niet zeker weten welke maat het beste voor je is; ze moedigen het zelfs aan om meerdere maten te bestellen zodat je thuis kan passen. Terugsturen is gratis! En voor de oplettende fietser met een voorliefde voor punk rock: ja, dat is inderdaad een bandlid van Bad Religion die je op hun site ziet. Daar fietsen ze regelmatig mee in Californië.

Details

Isadore Asymmetric Jersey Atlantic Blue / Tarmac Grey EUR 105
Isadore Mens Bib shorts EUR 99

Te koop in de Isadore webshop

Isadore cycling apparel  |  Racefietsblog.nlIsadore cycling apparel  |  Racefietsblog.nlIsadore cycling apparel | Racefietsblog.nlIsadore cycling apparel  |  Racefietsblog.nlIsadore cycling apparel  |  Racefietsblog.nlIsadore cycling apparel  |  Racefietsblog.nlIsadore cycling apparel | Racefietsblog.nlIsadore cycling apparel | Racefietsblog.nlIsadore cycling apparel | Racefietsblog.nlIsadore cycling apparel | Racefietsblog.nlIsadore cycling apparel | Racefietsblog.nlIsadore cycling apparel | Racefietsblog.nl