Onder jullie wielerfanaten zitten natuurlijk veel vaders en moeders die jullie liefde voor de sport heel graag zo snel mogelijk aan jullie kinderen willen doorgeven.

Naast ze zo vroeg mogelijk leren fietsen kregen we onlangs een ander ‘middel’ in handen om ze alvast kennis te laten maken met de wielersport. ‘Wielrennen is écht mijn sport’ is deel van de kinderboekenserie ‘Geronimo Stilton’, waarin muis Geronimo Stilton autobiografisch allerlei avonturen beschrijft die hij heeft meegemaakt.

Weetjes en een leuk verhaal
In dit boek vertelt Geronimo over zijn deelname aan de Race Across America. Als muis en uitgever van een krant op Muizeneiland, heeft hij weinig ervaring met fietsen, dit maakt het erg begrijpelijk en leerzaam voor kinderen. Verhalenderwijs worden er in korte zinnen allerlei wielertermen uitgelegd. Na het (voor)lezen weet je kind straks hoe zwaar het is om een helling van 20% op te fietsen, waar een wielerteam uit bestaat en hoe je een band wisselt (ook altijd handig).

De avonturen worden begeleid met leuke tekeningen en creatief gestileerde tekst, wat het ook leuk maakt voor kinderen die niet zo van lezen houden. Al met al een leuk kinderboek, en voor ouder en wielerfanaat gelijk een leuke manier om je kind enthousiast te maken voor de wielersport. Misschien steek je er zelf ook nog wel iets van op. Lees dit voor het slapen voor, en wie weet droomt je zoon/dochter straks ook van een wielercarrièrre.

Boek: Wielrennen is écht mijn sport
Uiteverij: De Wakkere Muis
Pagina’s: 128
Leeftijd: 6-10 jaar
Prijs: € 9,95

We geven 3 boeken weg!
Onder alle reacties hieronder en op Facebook trekken we 3 leukste reacties. Zij krijgen ieder een boek toegestuurd. Dus laat hieronder weten waarom jij dit boek voor je kind wil.
Winnaars zijn: Willem Nieuwboer, Giel Hendriks en Martijn Sytsma! Gefeliciteerd.

Gerelateerd

 • Rene Janssen

  Gisteravond is mijn neefje Tim geboren, en wat is er nou een leuker cadeau dan dit boek!! Je kunt niet jong genoeg beginnen met het wielervirus!

 • Martijn Sytsma

  Mijn zoon kan net op de loopfiets maar loopt bij de fietsenmaker wel direct naar de racefietsen. Mooi boekje voor hem dus!

 • Giel Hendriks

  Als fanatieke fietser kan ik niet wachten om dit boek voor te lezen aan mijn zoontje van 6. Eens kijken of we binnenkort ook voor hem een racefietsje kunnen kopen 😉

 • Paul Zevenbergen

  Ik heb 2 fantastische kleine mannen die me over een jaar of 15 uit de wind moeten gaan houden als ik het niet meer bij kan houden. Dit boek zou ons dus heel goed van pas komen!!

 • opa

  Heb ook een klein muisje (kleindochter) loopt net, maar klimt overal op, slaat overal het been overheen, het boek kan mooi helpen, dat ze bij de fiets ook het been eroverheen moet slaan
  Weet zeker dat ze met een fiets en met een boekje gelukkig zal voelen.
  De fiets regelen we zelf wel

 • JV

  Mijn zoontje gaat vanmiddag voor het eerst fietsen zonder zijwieltjes dus zijn wielercarriere kan beginnen! Hij zit het liefst op een fiets dus zo’n leuk boek is super voor erna!