Voor mij geen rit en vanaf nu ook geen stap meer zonder zonnebril. Met de Waymaker Way1 biedt Lazer een puike sportieve bril voor die casual (fiets)momenten.

Het zal ongetwijfeld ook met ijdelheid te maken hebben, maar ik kom de deur nauwelijks uit zonder zonnebril en op de fiets al helemaal. Ik ga snel met mijn ogen knijpen, ook als er geen felle zon is en i.v.m. mijn contactlenzen is een bril fijn om tranende ogen door de snelheid wind te voorkomen.

Voor die momenten dat je niet op de fiets zit heeft Lazer nu twee modellen op de markt gebracht; de Waymaker Way1 en de Waymaker Way2. Waymaker, wacht even… is dat niet… lijkt die naam niet heel erg veel op een tijdloos en populair model van Ray-ban? Ja, absoluut (we hebben het over de Wayfarer red.).  Opmerkelijke keuze toch, want ze lijken niet heel sterk op elkaar. Misschien maar goed ook.

De Way1 is wat hoekig van ontwerp, de Way2 heeft wat meer flair. Natuurlijk kan je ze ook op de fiets dragen, maar daar zijn ze toch minder geschikt voor. Door het hoekige of rechte (edoch modieuze) ontwerp gaat de wind er makkelijk omheen en biedt een wat beperkter zichtveld dan specifieke fietsbrillen.

Maar omdat ze ook niet voor het fietsen gemaakt zijn is dat niet erg. Als je niet fietst, of heel ontspannen, zijn ze namelijk prima. De Way1 die wij kregen is met slechts 29 grammen heerlijk licht. De uitvoering waarin ik hem kreeg met mat-zwart frame en spiegelende glazen ziet er cool uit. De glazen zijn niet te donker waardoor je hem in heel veel situaties kan gebruiken. Fijn vind ik ook dat er geen grote logo’s op staan, maar slecht subtiel ‘Lazer’ op één van de lenzen.

Kortom, wil je als fietser toch een beetje dichtbij de sport blijven als je casual voor de dag wil komen, dan is dit een prima aanvulling op je outfit. En niet geheel onbelangrijk; voor EUR 50,- is dat ook prima te doen!

Lazer Waymaker Way1
Meer informatie bij Lazer

Lazer Waymaker sunglasses  |  Racefietsblog.nl Lazer Waymaker sunglasses  |  Racefietsblog.nllazer-waymaker5 lazer-waymaker4 lazer-waymaker3 lazer-waymaker2