Muvit beschermhoes | Racefietsblog.nl

Zelf zweer ik al jaren bij het gebruik van een fietscomputer, maar ontkom er niet aan dat ik zo nu en dan toch even mijn smartphone erbij moet pakken voor de route of een bericht of iets dergelijks. Muvit lijkt met hun universele beschermhoes een aardige oplossing te hebben.

Het scherm en gebruik van een smartphone leent zich eigenlijk bij uitstek om het in te zetten als navigatie op de fiets, maar dan stuit je al snel op een paar problemen. Wat ikzelf altijd als zeer belemmerend heb ervaren is de beperkte accuduur. Continu het scherm aan met GPS erbij is funest voor je accu, daarmee hou je het geen 120km vol, is mijn ervaring althans.

Nu biedt de Muvit hoes geen oplossing voor de batterij, maar wel voor een aantal andere zaken. Ten eerste een zeer solide en stabiele houder voor op je stuur. De klem laat zich redelijk makkelijk aanbrengen, maar het is vooral de manier waarop je de houder kan instellen waarom het prettig is. De hoes schuif je er makkelijk op, en blijft ook goed zitten. Een haakje zorgt voor extra beveiliging zodat hij er niet zomaar vanaf glijdt. Door de constructie kan je de telefoon in elke hoek zetten die je wil. Door middel van de draaischijf kan je hem zo vast zetten als je wil, maar ook als hij niet helemaal vast zit, kan je hem draaien en blijft de hoes toch goed zitten.

Het weer speelt natuurlijk ook een rol. Je telefoon is toch net iets te kostbaar om volledig bloot te stellen aan de elementen. Bij gebrek aan regen heb ik het zelf maar even getest onder de kraan en douche. De hoeveelheid water die daaruit komt komt gelukkig zelden of nooit uit de hemel vallen, dus een goede testcase. Bij beide situaties heb ik de hoes er een paar minuten onder gehouden, zodanig dat elke kant ongeveer evenveel water te verwerken kreeg. En de Muvit heeft zich goed gehouden! De binnenkant was niet helemaal droog meer, maar er is echt maar een kleine beetje naar binnen gesijpeld. En dat is dus als er rechtstreeks een straal water op staat. Kortom, je hoeft je geen zorgen te maken over je telefoon bij een buitje.

Ook niet onbelangrijk is de bediening. De hoes is veel dikker dan de gemiddelde telefoon. Waarom daarvoor is gekozen is mij niet helemaal duidelijk, waarschijnlijk voor de rits. Met de meegeleverde opvulstukken kan je je telefoon tegen het venster aan laten drukken. De bediening is natuurlijk niet zo goed als zonder de hoes, maar het leverde ook geen problemen op en werkt prettig genoeg om de telefoon goed te kunnen bedienen zoals je gewend bent.

Conclusie
Vanuit functioneel oogpunt doet de Muvit alles wat het belooft en zou moeten doen. Hij zit stevig op je stuur, je kan hem makkelijk draaien en biedt bescherming tegen een bescheiden regenbui. Het voordeel daarvan is dat makkelijk met je telefoon op pad kan en met name voor het aflezen van de route kan dit echt handig zijn.

Esthetisch gezien scoort de Muvit minder goed. De hoes is bijna drie keer zo dik als je telefoon en in combinatie met de houder oogt het alles behalve snel op je racefiets. Ik had zelf de houder graag wat dichter op het stuur gehad. Overigens kan je de loze ruimte in de hoes ook heel goed gebruiken voor je bankpas of wat geld, of misschien zelfs een extra accu.

Vind je uiterlijk minder belangrijk, dan heb je aan de Muvit een prima houder om je smartphone als fietscomputer te gebruiken.

Specificaties
– Muvit universele weerbestendige hoes + fietsbevestiging
– Geschikt (en getest) voor iPhone 5s en 4s (en daarmee ook de 5 en 4) maar natuurlijk ook voor telefoons van vergelijkbaar formaat.
– Je kan de Muvit bestellen op smartphonehoesjes.nl voor EUR 28,95 (incl. verzenden!)

ACTIE bij Smartphonehoesjes.nl
Als je al op zoek was naar een dergelijke houder of een hoesje voor je smartphone dan is dit het moment om door te pakken! Smartphonehoesjes heeft nu een actie lopen waarbij je onderstaande Decoded singlespeed (t.w.v. EUR 499,-) kan winnen. Daar moet je natuurlijk natuurlijk wel iets voor doen, maar heel moeilijk is het niet;

  1. Koop een product bij Smartphonehoesjes.nl
  2. Like de Smartphonehoesjes Facebook-pagina
  3. Laat daarbij weten waarom je wil winnen

Voorwaarden staan op smartphonehoesjes.nl/smartrace. Racefietsblog is verder niet verbonden aan deze actie dus voor vragen en dergelijke moet je even contact zoeken met de mensen van Smartphonehoesjes.nl.

bike2-(1)

Muvit beschermhoes | Racefietsblog.nlMuvit beschermhoes | Racefietsblog.nlMuvit beschermhoes | Racefietsblog.nlMuvit beschermhoes | Racefietsblog.nlMuvit beschermhoes | Racefietsblog.nlMuvit beschermhoes | Racefietsblog.nlMuvit beschermhoes | Racefietsblog.nl