Het klinkt Nederlands maar het is toch echt een Amerikaans merk (uit Florida om precies te zijn). Maar wel met een Hollands tintje.

De eigenaar van Road Holland is het fietskledingmerk begonnen omdat hij goede fietskleding op de markt wilde brengen die er ook nog eens goed uit zou zien. Beetje retro/urban. Het resultaat zijn verschillende shirts voor zowel dames als heren in verschillende kleuren. In de loop van de tijd is het de bedoeling om ook andere kledingstukken te gaan maken en verkopen. Het Hollandse thema is leuk doorgetrokken in de kleuren maar ook naar de namen van de shirts. Zo heb je er onder andere “the Utrecht”, “the Arnhem” en “the Hilversum”.

Wij ontvingen 2 shirts van het model: “the Hilversum – Carolina Blue”; één voor de test en ééntje om weg te geven.

Eerste indruk
Het wielershirt ziet er in eerste instantie goed uit. De afwerking is netjes en er is ook op kleine details gelet. Kleine reflectie randjes aan de achterkant. Klein zakje met een ritsje achter. Drie grote zakken achter en in het middelste zakje zit aan de binnenkant een gaatje waar je oortjes van je ipod doorheen kunnen zodat je draadje onder je shirt kan blijven terwijl je muziek luistert. Handig gedaan en door die kleine details geeft het shirt me een beetje een Rapha gevoel.

Zacht en comfortabel 
Dan het shirt maar even aantrekken voor een fietstocht. Het shirt (79% Polyester / 21% Merino Wol) voelt verrassend zacht en zit heel erg comfortabel. Lekker gewoon! De ventilatie is ook prima. Wat wel opvalt is dat de maatvoering nogal “amerikaans” is want wanneer ik met normale kleding een L draag, met italiaanse wielerkleding een XL aan moet, moet ik met een Road Holland shirt toch echt een M aan wil het lekker aansluiten op het lichaam. Maar dat is verder geen probleem als je dat weet en dus een maatje kleiner bestelt…

Dikke armen
Wat we wel een klein nadeel vinden, is dat de mouwen nogal ruim zijn in vergelijk met de rest van het shirt waardoor ze ietwat wapperen tijdens het fietsen. Dit zorgt er natuurlijk wel voor dat het onder de mouwen niet knelt (zelfs als je in een tijdrithouding zit), wat weer goed is.

De shirts zijn niet heel goedkoop. Van $ 65,- tot $ 150,-  Ons model was in de aanbieding voor $ 95,-

Voordelen:

  • zit heel erg comfortabel
  • fijne afwerking
  • leuk design

Nadelen:

  • mouwen wapperen
  • stevige prijs

Conclusie: Erg lekker zittend shirt met een frisse retro uitstraling met een Hollands tintje.

Wil je ook een gratis Road Holland shirt?
We geven 1 shirt  “the Hilversum – Carolina Blue” gratis weg. Het gaat om een maat L (dus als XL je normale maat is).
Wat je moet doen: bijna niets; zet hieronder in de comments waarom jij het shirt wil?
TIP: Je kan ook al je vrienden laten meedoen voor jou!
Volgende week maandag trekken de leukste comment als winnaar.
UPDATE: WINNAAR IS BEKEND: het is Hendrik met als comment: “Heb al de hele zomer geprobeerd mij te onderscheiden van de rest in prestaties… Met dit shirt lukt dat in ieder geval in stijl!” Van Harte!

Via Road Holland