San Marco had in 2010 al een geweldig mooi wielershirt en dat terwijl de kleding geen core activiteit voor hen is. Nu anno 2015 hebben ze weer een erg geslaagde set gemaakt. Wielershirt, korte bibshort, sokken en petje met allemaal een Italiaans tintje.

Ondanks dat de set er op de foto’s al erg gesoigneerd uitziet, ziet hij er in het echt nog zoveel beter uit. Het Italië thema komt overal terug in de vorm van de Italiaanse vlag. Ook al zeggen sommigen dat je nooit met een landsvlag mag rijden wanneer je niet ook echt nationaal kampioen bent geweest, ziet de Italiaanse vlag er toch altijd goed uit. Op de linker pijp van de broek, een baan over de voorkant en achterkant van het shirt, op de voorkant van de sokken en boven op de pet. Maar wel subtiel. Het jaartal 1935 (jaar dat ze begonnen zijn) staat weer groot op zowel de voor als achterkant! Op het elastiek van de mouwen staat: We ride with you! Qua looks zit het wel goed, vind ik! Dus nu zijn we nog benieuwd naar hoe de set fietst.

Strak en licht
Het shirt heeft een volledige rits en de rug, arm en zijkant van het shirt is gemaakt van extra ademende stof.  De voorkant beschermt iets meer tegen de wind. Een prima combi! Er is ook een gaatje voor je hoofdtelefoon zodat je het kabeltje binnendoor kan leiden. Drie achterzakken zijn een beetje smal in vergelijking met de gemiddelde shirts en er zit een waterproof zakje met rits midden achterop. Afwerking is heel netjes en het geheel voelt erg licht aan. Voor de veiligheid zit er ook nog een reflecterende streep op de achterkant, net aan de bovenkant van de zakken.

De broek heeft een gele zeem. Dat zien we niet heel vaak. De zeem voelt niet erg dik, maar toch erg comfortabel, ook tijdens lange afstanden. De bretels zijn lekker breed op de schouder en verdelen de druk daardoor goed. De broek loopt bij de buik best hoog door. Je kunt er als het ware je buik in stoppen. Dit voelt lekker warm en kleedt voor de iets bebuikte renner net even mooier af :-).

De sokken zijn dun maar sluiten prima aan en het petje doet als enige van de kledingstukken een beetje goedkoop aan. Hij voelt wat stijfjes. Hij zit wel prima en mocht je liever een ander motiefje hebben, online hebben ze nog 2 mooiere petjes te koop (waarvan er 1 is uitverkocht). Ze hebben ook nog een lange bibs, gilet, armwarmers etc. Dus kijk zelf maar even op de shop van San Marco

Team Jersey: €69,99
Summer Racing Pants: €85,99
Italia Socks: €8,00
Petje: €13,00

Conclusie
Weer een hele mooie set van San Marco. De fijne stof zit als gegoten. Hij voelt Italiaans met fijne stoffen en en daardoor licht aan. De achterzakken mogen iets breder zijn, maar het extra zakje met rits is wel weer erg handig. De hoge voorkant is even wennen, maar voelt erg fijn aan. Maar vooral een erg mooie set. Ik ga hier zelf nog regelmatig in fietsen!

sanmarco-shirtsanmarco-bibshortsanmarco-set4sanmarco-bibsanmarco-sokkensanmarco-set3sanmarco-set2sanmarco-set5