Een test met schroevendraaiers? Een schroevendraaier is toch een schroevendraaier? Nou, we hebben niet voor niets de uitdrukking: Goed gereedschap is het halve werk.

Diegene onder ons die wel eens sleutelen herkennen wel de “goedkopere” schroevendraaiers waarbij je bij doordraaien meer materiaal van de draaier verliest dan van de schroef zelf.

Birzman wie?
Is Birzman een onbekend merk in Nederland? We komen het niet vaak tegen maar het MTB team van Bart Brentjens maakt gebruik van het gereedschap, om maar één voorbeeld te noemen. Het merk Birzman maakt geen ingewikkelde gereedschappen. Het doel is: ergonomisch, efficient, duurzaam en lichtgewicht. Niet teveel poespas en daar houden we van.

In de kleuren groen met zwart vallen de schroevendraaiers direct op. De handvatten hebben door de kleine puntjes, die overigens niet zacht zijn, een erg goede grip en liggen goed in de hand. De handvatten zouden voor de grote hand iets groter mogen zijn, maar dan worden de schroevendraaiers weer zo groot. Alles pas nu netjes in een werkplaatsmapje van stof (wat je overigens apart moet bestellen). Oprollen en vastbinden en je kan het geheel makkelijk achter in je auto gooien zonder dat alles rammelt of dat je de draaiers niet meer bij elkaar kan houden.

Handig is dat alle schroevendraaiers een klein magneetje hebben waardoor schroefjes blijven hangen en niet naar beneden valt waardoor je meer tijd aan het zoeken bent naar de verloren schroefjes, dan aan het sleutelen zelf. Er zit standaard 2 jaar garantie op de draaiers. De prijs valt eigenlijk reuze mee. Een set van 5 (3 kruis en 2 platte) kost 15,95 euro. Per stuk kosten ze 3,95 euro bij de Birzman webshop.

Conclusie:
Tja hoeveel kan je vertellen over schroevendraaiers… Het is gewoon een prima set! Magneetjes en opberghoesje (niet inclusief bij de set) zijn erg handig.

   

 

Foto’s door Spotlesseye