Dat je je afkomst niet moet verloochenen nemen ze bij Selle San Marco serieus. Ze zijn trots op hun historie, en terecht. Ze hebben in de loop der jaren een aantal iconen in zadelland voortgebracht en de Concor hoort daar ook bij. Die is er in een nieuw jasje, maar ook nog steeds in zijn zeer fraaie oude jackie.

Als onderdeel van Selle San Marco’s Vintage collectie is deze klassieke lijn zadels nog altijd te koop. Ze zijn er met verschillende materialen als bovenwerk en in verschillende kleuren. Als je liefhebber van vintage materiaal bent of een klassieke look aan je racer wilt geven dan kan je bij Selle San Marco je lol op! Je ziet ze nog wel eens voorbij komen in het wild, maar dan juist vaak op oude racers die al dan niet omgebouwd zijn tot fixie, in de stad gebruikt worden en altijd buiten staan. Toch wel zonde, soms doet het je als wielerliefhebber pijn aan het hart.

De Concor Supercorsa
We kregen de Concor Supercorsa in bruin opgestuurd. Prachtig, vind ik. Maar het moet wel je ding zijn, Björn vindt het eigenlijk niets, die is meer van de strak en snel ogende zadels. Ik hou daar ook van, maar dit blijft ook mooi. De zadels van weleer zijn nou eenmaal wat groter uitgevoerd, gewicht was minder belangrijk. Mooi zijn juist de ronde vormen, de goudkleurige letters op de zijkant en het onmiskenbare knalgele ’CONCOR’ op de achterkant. Geen draadje carbon te vinden in het hele zadel, wel een kunststof onderkant. Daar prijkt ook eenvoudig doch mooi de type-aanduiding en ’Made in Italy’. Dit is niet heel fancy gedaan en het staat op kunststof, maar toch.

Het bovenwerk, van leer, voelt fluweelzacht aan. Ze noemen het ‘Chamois leather’ en lijkt een beetje op suede. Daaronder zit een laagje Biofoam padding. Allemaal erg mooi en fijn, maar niet iets om buiten te laten staan natuurlijk. Zeker niet met dit lederen bovenwerk. Dan gaat de figuurlijke glans er snel af.

Geen zadel om je net nieuwe Cannondale SuperSix Evo Black Inc. of S-Works Venge mee af te maken, maar wel om je andere racer – die stalen klassieker – een nieuwe look te geven. Want dat bereik je wel meteen met een zadel als deze, als je er niet op zit natuurlijk. Helemaal als je het afmaakt met een bijpassend stuurlint lijkt het net alsof je je hele fiets opnieuw in de verf hebt gezet. En voor je oude stadskarretje of fixie mag het natuurlijk ook, maar zet je hem dan a.u.b. wel binnen?

Details
Selle San Marco Concor Supercorsa
Adviesprijs: EUR 104,-
Gemeten gewicht (alsof dat belangrijk is bij dit zadel): 328 gram
Meer info over de Vintage collectie bij Selle San Marco

concor-5 concor-4 concor-2Selle San Marco Concor Supercorsa saddle. Made in Italy of course  |  Racefietsblog.nl