Sokken zijn toch een beetje de finishing touch van je wieleroutfit. Kort, lang, wit, zwart, uberhaupt geen sokken, met reclame of felle kleuren.

Naast de fiets is het dragen van de witte sportsok uit den boze, maar op de fiets blijken er ook regels te zijn, vooral ongeschreven natuurlijk. Toch worden die ongeschreven regels toch nog wel eens opgeschreven. Zo zijn daar The Rules van de heren van Velominati, waaronder rule #28: “Socks may be any damn color you like”. Maar niet te lang en niet kort en helemaal geen sokken is zeker geen optie. Duidelijk. Herman Chevrolet heeft op Het Is Koers “De Ethische Wielercode” samengesteld, met daarin een vergelijkbare code, zijnde #6, waarbij sokken toch echt altijd wit moeten zijn. Tenzij je uit Texas komt, dan mogen ze ook zwart zijn.

Wat betreft de Merino sokken van blueOn moet je dus de regels van Herman Chevrolet volgen én uit Texas komen of die van Velominati: ze komen alleen in het zwart.

Uiterlijk van de sokken
Wanneer we de sokken voor het eerst in onze handen hebben valt meteen op dat ze licht en dun zijn en heel zacht aanvoelen. Dit komt ongetwijfeld door het materiaal, Merinowol. Dit materiaal zouden voor een goede afvoer van vocht moeten zorgen en is tevens anti-bacterieel waardoor vervelende geuren achterwege zouden moeten blijven. De sokken zien er keurig afgewerkt uit met een subtiel streepje op de achterkant bij de achillespees.

We weten niet in hoeverre blueOn naar bovenstaande regels heeft gekeken, maar wat betreft de lengte zit het goed; middellang!

De sokken in de praktijk
Maat L (voor schoenmaat 44-46) zit zoals verwacht prima bij schoenmaat 44/45. Ze zitten meteen lekker en sluiten perfect aan op de voeten en enkels. Nergens een los stukje, en belangrijker, er zijn geen naden voelbaar.

Gelukkig was er tussen de hele koude dagen door toch een goed moment om de sokken te kunnen proberen. In principe zou je er een heel jaar door mee moeten kunnen rijden maar tot +5 dragen we graag wat dikkere wintersokken. Tijdens het rijden merken we eigenlijk niet zo veel bijzonders, en dat is goed! Na het fietsen zijn de voeten en sokken vrij droog nog, terwijl we toch ons best hebben gedaan. De belofte over de geurtjes wordt ook waargemaakt want ook dat is wel eens anders geweest.

Conclusie
Fijne en stijlvolle sokken. Ze zitten heerlijk om de voet, zijn lekker licht en de merino wol maakt zijn naam waar. Deze gaan we zeker vaker dragen, ook al komen we niet uit Texas!

Prijs per paar is €15,-
Verkrijgbaar vanaf volgende week in zwart in de maten S-M-L-XL (maat 38 t/m 48)
Te koop bij blueOn bike