Sugoi Pro RS bibshort | Racefietsblog.nl

De nieuwste fietsbroek van Sugoi is net zo zwart als de fietsbroek van weleer, maar daar houdt de vergelijking ook meteen op. Alleen de kleur is klassiek aan de RS Pro bibshort. Nieuwe technieken in een mooi oud jasje!

Sugoi is Japans voor verbazend of ongelooflijk. Nu zal een zwarte broek niet zo snel een dergelijke reactie oproepen, maar ik was wel meteen enthousiast toen ik de broek in handen kreeg. Heerlijk klassiek zwart en toch een moderne uitstraling.

Je komt niet elke dag een renner met kleding van Sugoi tegen. Raar eigenlijk, want met hun oprichting in 1987 in een kelder ergens in Vancouver waren ze er vroeg bij. Het eerste product waar ze mee kwamen was een fietsbroek. Die werd erg goed ontvangen destijds en ze zijn niet stil blijven staan, dat is wel duidelijk. Ze hebben een uitgebreide collectie voor fietsen, rennen en triathlon en sponsoren sinds 2011 het bekende groene Cannondale World-tour team. Ze weten van wanten dus!

Eerste indruk
De RS Pro broek met bretels, een zogeheten bib-short, is dus geheel zwart. Dat vinden we wel mooi dus. Daarmee hoef je je geen zorgen te maken dat het niet bij de rest van je outfit past, zwart is altijd goed! De bretels zijn wel wit, maar deze zitten onder je shirt. Verder enkel nog drie kleine Sugoi logo’s en een klein labeltje. Het materiaal voelt direct anders aan dan je gewend bent van de gemiddelde fietsbroek. Niet het standaard lycra, maar een wat grovere structuur. Wat verder opvalt is dat de broek uit verschillende panelen is samengesteld. In totaal tien stuks. Dit hebben ze gedaan voor een zo goed mogelijke pasvorm. De stof die ze daarvoor gebruikt hebben noemen ze Ultra Aero. De naam zegt het al, het moet de broek aerodynamisch maken. Een prettige bijkomstigheid is dat de verschillende panelen van de stevige stof de broek voor compressie op je bovenbenen zorgen. Compressie moet met name je spieren verzorgen, maar ik vind het toch ook vooral een prettig gevoel!

In de praktijk
Als je de broek aantrekt voel je meteen dat hij goed zit. Je hoeft hem nergens nog even ‘bij te trekken’, meteen goed. Door de verschillende panelen sluit de broek ook overal perfect aan. Goed strak en stevig, je voelt de compressie op je benen en dat is heel prettig. Langere ritten van 2 a 3 uur of langer zijn geen enkel probleem. Dat komt natuurlijk ook door de zeem. Deze is lekker comfortabel en net als de rest van de broek wordt zweet goed afgedreven, dat merk je goed als je flink doorfietst bij warm weer. Daar moest ik mijzelf wel nog even specifiek aan herinneren, want tijdens het fietsen was ik er niet mee bezig. Een goed teken!

De pijpen blijven prima op hun plek door de gripper. Deze is relatief dun, maar doet zijn werk meer dan goed. Dat het ook echt om een pro-uitvoering gaat blijkt wel uit het kleine zakje op de rug waar je een radiootje in kan doen. Voor ons stervelingen voegt het verder niet veel toe natuurlijk. Enige minpunt aan de broek was dat het Ultra Aero labeltje op de linkerpijp snel los liet. Ik had de broek twee keer gewassen, keurig volgens de voorschriften en net als mijn andere sportkleding. Kan een toevalstreffer zijn natuurlijk. De drie Sugoi labels geven in ieder geen krimp, die zitten goed vast en zien er nog puntgaaf uit.

Plus
+ Zeer goede pasvorm
+ Fijne zeem
+ Compressie op de benen
+ Zwart staat overal goed bij!

Min
– Ultra Aero labeltje laat los

Conclusie
Sugoi heeft met de RS  Pro echt een topbroek in handen. Zoals het Pro in de naam al zegt mikken ze op de wedstrijdrenners, maar de kwaliteit van de zeem en de goede pasvorm maakt de broek juist ook prima geschikt voor de wielertoeristen die niet vies zijn van een paar uur in het zadel. Of de broek door de Ultra Aero stof zich ook echt beter door de wind snijdt kunnen we niet testen, maar de compressie eigenschappen zijn wel duidelijk en dragen bij aan het comfort. De prijs van de broek van de broek is stevig, maar daar krijg je ook wat voor terug. Heel jammer is het loslaten van het labeltje, dat is natuurlijk niet zo’n mooi gezicht en verwacht je ook niet bij een dergelijke broek. Ondanks dat labeltje zal ik de broek wel nog vaker gaan dragen want hij bevalt uitermate goed.

Details
Gewicht: 183 gram in maat Large
Adviesprijs: EUR 139,90
Verkrijgbaar in de maten XS t/m 3XL
Ook verkrijgbaar in wit en rood (nieuwe uitvoering van de RS Pro zal meegekleurde bretels hebben)
Getest in maat Large. Testpersoon is 1.92m lang en draagt normaal L of XL
Meer informatie op de website van Sugoi;
http://www.sugoi.com

Sugoi Pro RS bibshort | Racefietsblog.nl Sugoi Pro RS bibshort | Racefietsblog.nl Sugoi Pro RS bibshort | Racefietsblog.nlSugoi Pro RS bibshort | Racefietsblog.nlSugoi Pro RS bibshort | Racefietsblog.nlSugoi Pro RS bibshort | Racefietsblog.nlSugoi Pro RS bibshort | Racefietsblog.nl