Sugoi Women's RS Pro bibshort and jersey | See the full review on Racefietsblog.nl

Sugoi (‘Be Incredible’) is een Canadees merk opgezet door een wedstrijdrenner en modestudent. Dat is ook te zien. De jerseys zijn kleurrijk met talloze prints en designs. Ze denken goed na over de functionaliteit, zijn innovatief en gebruiken hoogwaardige kwaliteit stoffen.

De ‘makkelijk naar de WC gaan bibshort’
Vooral de bibshort (die alleen in het zwart bestaat) was leuk om te testen. Ik heb altijd een beetje een haat-liefde verhouding met bib met bretels. Ja de bib blijft beter op zijn plek zitten maar naar de WC gaan is altijd zo’n gedoe. Sugoi heeft hier een oplossing voor bedacht! Het heeft namelijk een bibshort met bretels ontwikkeld waarbij je niet eerst de jersey en vervolgens de bretels hoeft uit te trekken voordat je naar de WC kan. Een feest als je het mij vraagt. En het werkt. De twee bretels zitten elk vast met een gesp. Die maak je los, maar door een extra band die overdwars zit worden de bretels tegen gehouden bij je nek, wat niet vervelend aanvoelt. Er zit wel genoeg rek om de bibshort helemaal naar beneden te trekken zodat je netjes naar de WC kan. Daarna pak je de twee bretels die zijn blijven ‘hangen’ in je nek en maak je het weer vast.  Scheelt veel tijd en gedoe. Het enige nadeel is dat de gespen nogal klein zijn dus als je koude en trillerige handen hebt gaan die wat lastig open. En de bretels mogen van mij breder zodat de druk op je schouders en lichaam meer verdeeld wordt.

Goede en mooie pasvorm
De broek zit lekker en heeft het een goede en mooie pasvorm. De broek is samengesteld uit meerdere panelen met verschillende soorten stof: van zachte stretch tot steviger materiaal dat zorgt voor compressie op je bovenbenen. Hiervoor gebruiken ze hun eigen Ultra Aero, goed ademende en aerodynamische stof. Wat me ook opviel is dat de zeem verschillende diktes heeft, met op de juiste plekken extra ondersteuning en veel ‘Micro Ventilation’ gaatjes voor het ademende gevoel. De pijpen blijven goed op hun plek door de gripper, een silicone plakrandje aan de onderkant. Op zich zit dit prima, alleen voor de dames met de iets bredere bovenbenen is dit wel een nadeel. De dunne strook geeft een druk rand in de benen wat voor ‘overlapping’ zorgt en er minder mooi uitziet.

Vrolijke jersey
De Jersey heeft vrolijke opvallende kleuren. Knal roze en oranje met bij de schouders een stippelpatroon. Zoals de naam al zegt: het heeft een PRO FIT, het zit strak om het lichaam. De stof is mooi en zacht. Ook hier zijn meerdere panelen met verschillende soorten stof aangebracht: extra ademend bij de oksels, steviger materiaal aan de zijkanten, zachter en bredere stof bij de mouwen, wat hier wel een mooi randje geeft. De jersey heeft 3 zakjes aan de achterkant met op de middelste een extra rits, super handig voor je sleutels o.i.d.. Naast de zakjes zitten reflecterende stukjes. Ik had wel wat moeite met mijn spullen in en uit de zakjes te halen. Doordat de stof zo soepel is beweegt het mee en is de opening soms lastig te pakken te krijgen. Daarnaast is het shirt redelijk lang. Fijn zal je denken alleen aan de voorkant was het te lang waardoor het shirt niet meer strak zat en een ophoping van rits en stof veroorzaakte. Tip: Ga bij het passen in een ‘fietshouding’ zitten om te kijken of de lengte en maat goed zit! De rits ging bij de eerste keer fietsen al aan de onderkant open. Dat kan niet de bedoeling zijn, ook omdat de rits van het merk YKK is. Dit merk zorgt bij enorm veel wielerkleding voor de rits. We hebben direct een ander exemplaar shirt ontvangen van Sugoi en daar hebben we aan de rits getrokken maar die was aan de onderkant niet los te krijgen. Productiefoutje waarschijnlijk. De sluiting rechts ipv links. Even wennen ☺

Details
Sugoi RS Pro BIB Short WMNS
Prijs: € 154,90
Kleur: Zwart

Sugoi RS Pro Jersey WMNS
Prijs: € 99,90
Kleur: Roze/oranje

Plus
+ Mooie stevige en verfijnde stof van de broek dat zorgt voor zowel een ademend als aerodynamisch effect
+ Goede en uitgebreide ondersteuning in de zeem
+ De ‘makkelijk-naar-de-wc-gaan-bib’!

Min
– Kleine ‘friemelige’ gespen bij bib
– Door de soepele stof van de zakjes van de jersey is het soms lastig de opening te vinden
– Voor goede maat de jersey beter even passen

Conclusie:
Sugoi maakt mooie kleding, dat is te zien, te voelen en te merken. Je weet dat je echt ‘goed spul’ aan hebt, dat geeft vertrouwen bij lange duurritten en verschillende weersomstandigheden. De rits ging stuk maar dat lijkt een productiefoutje van de rits. De voorkant is eigenlijk wat te lang (maar elk lichaam is anders) en de opening van de zakken kunnen het je soms lastig maken. Maar ze zijn wel origineel bij Sugoi met de aparte kleurrijke designs. Het blijft natuurlijk wel een kwestie van smaak. En de ‘makkelijk-naar-de-wc-gaan-bib’ is echt een uitkomst! En comfortabel én een goede pasvorm. Alleen die gespjes nog dus. De jersey toch maar even passen voordat je hem aanschaft.

Sugoi Women's RS Pro bibshort and jersey | See the full review on Racefietsblog.nlSugoi Women's RS Pro bibshort and jersey | See the full review on Racefietsblog.nlSugoi Women's RS Pro bibshort and jersey | See the full review on Racefietsblog.nlSugoi Women's RS Pro bibshort and jersey | See the full review on Racefietsblog.nlSugoi Women's RS Pro bibshort and jersey | See the full review on Racefietsblog.nlSugoi-RS-Pro-Womens-05Sugoi-RS-Pro-Womens-09Sugoi Women's RS Pro bibshort and jersey | See the full review on Racefietsblog.nlSugoi Women's RS Pro bibshort and jersey | See the full review on Racefietsblog.nl

Tags: