“Ga je de hipster uithangen?!’, kreeg ik toe geroepen toen ik met de armstukken van Velobici aan kwam rijden.

En daar hadden mijn fietsmaten een punt. Superhip zijn ze zeker, maar past ‘hip’ wel bij de technisch in orde, maar veelal functionele outfit van een racefietser? Velen proberen juist een professionele look te creëren met een serieuze racefiets en dito kledij. Deze wollen, vrolijk gestreepte armstukken vallen daarbij behoorlijk uit de toon. Stel dat je een rondje door de stad toert op je gerse Fixie, met je zorgvuldig samengestelde retro-look en coole gympies, dan passen gebreide armsokken daar prima bij. Maar tezamen met mijn Specialized en Assos-outfit.. ik was niet overtuigd.

Zacht en warm
Testen is testen, dus hield ik ze aan. Ik begon ze zelfs te waarderen toen we opgehouden werden door een avondvierdaagse en het zodoende wat fris werd. Eenmaal weer op volle snelheid verwachtte ik een plakkend, prikkelend gevoel om mijn armen. In tegendeel. De stukken bleven droog en vooral heel zacht aanvoelen. Zoals een fleecedeken op een koude televisieavond. Ik draag geen handschoentjes, maar door de duimgaten onderin, bleven ook mijn handen deels lekker warm. Een glad stuurlintje is misschien wel beter voor de wol dan mijn dikke, rubberachtige variant. Er ontstonden namelijk wel wat pluisjes. Bij thuiskomst waren de armstukken weliswaar iets afgezakt, maar dat hoort nou eenmaal bij zacht en warm. Mijn zwart glimmende arm- en beenstukken zitten toch net wat onprettig strak. Om damesarmen en –benen zit nou eenmaal over het algemeen wat meer vet..

Cadeautje
Terwijl de wasmachine een wolwasje draaide, checkte ik de website van Velobici. Juist, ook hier geen moderne racers, maar stijlvol retro. De ‘Paris Cable Arm Warmers’ bleken van ‘100% Organic Merino Wool’. Van het merinosschaap. Dit schaap voorziet ons van veel fijnere wol dan een gemiddeld ander schaap. De wol is antiallergisch, warm, vochtregulerend en slijtvast. Goede keuze van Velobici, die nog meer mooie kleding fabriceren van dit spul. Ook voor mannen. Zie hiervoor deel 1 van de Velobici-test. De prijzen zijn naar mijn idee zeer schappelijk. Je krijgt immers kwaliteit. Want Velobici doet ook niet aan onnodige zoompjes en naden en ze pakken je bestelling prachtig in. Je vindt een cadeautje op de deurmat.

Prijs
€ 35,14 (£ 30)
Verzendkosten zijn € 9,30 (£ 7,95)

Pluspunten

  • Armstukken prikken niet en blijven droog
  • Zeer zacht en warm

Minpunten

  • Zakken iets af
  • Meer voor de looks, minder functioneel

Conclusie
Superhip en ook nog eens prima materiaal van Velobici! Ik zou bijna een bijpassende Fixie aanschaffen.

www.velobici.cc