Sokken blijven leuk! Met mooie sokken kan je op een relatief goedkope manier toch een eigen look geven aan je wieleroutfit. Bij het Franse R°afa’l maken ze allerlei sokken en de Carbon lijn is een sok met een landelijk tintje. Of in ons geval een regionaal tintje. Wij kregen de sokken met de bekende Vlaamse leeuw.

De teen en de hiel van de sokken zijn gemaakt van Resistex Carbon. Dit is een stof dat extra sterk is, antibacterieel maar ook ademend en warmte regulerend zoals dat zo mooi heet. Als je naar de sok kijkt heeft hij op verschillende plekken verschillende diktes en structuur. Dit is gedaan om de sok zo comfortabel mogelijk te laten zijn, maar ook wat extra ondersteuning te geven op bepaalde plekken waar dat nodig is. Rond de wreef van de voet zit een soort gaas stof, erg dun om extra te kunnen ventileren. Rond de enkels is de stof weer wat dikker en helemaal bovenaan zit een elastische gedeelte. De naden van de sok zijn extra plat, om ervoor te zorgen dat je dat niet voelt tijdens het fietsen.

Op de fiets met de sokken
De sokken voelen bij het aantrekken heel erg een met je voet. Hij sluit erg fijn aan, eigenlijk op alle plekken. Zoals verwacht, gezien de omschrijving van de sok, voelt hij dun aan wat het gevoel met de schoen heel direct maakt. Hierdoor was ik wel benieuwd of ik inderdaad geen naden voel. En dat is het geval, geen irritatiepuntjes of rare drukpuntjes onder mijn voet. De sok zit qua lengte tussen kort en lang in. In de winter is de sok wat aan de koude kant, maar zeker wanneer je vaak last van warme voeten hebt ventileert deze sok erg goed.

Dan de looks van de sok. Ik vind hem er heel gaaf uitzien. Iedere wielrenner kent de Vlaamse Leeuw en het is weer eens wat anders dan de standaard witte sokken. En als je af en toe in Wallonië en dan weer in Vlaanderen fietst, kreeg ik nog de tip om aan een voet de sok met de Waalse Haan (die hebben ze namelijk ook) en aan de andere sok de Vlaamse sok te doen. Ook leuk. Voor de liefhebbers zijn er ook nog wat andere sokken zoals eentje met de Luxemburgse Leeuw die ik ook wel erg geslaagd vind.

Conclusie
Dit is echt een sok die uitstekend om je voet zit, geen rare drukpunten heeft en een direct contact met je schoen heeft. Het is dus niet alleen maar een leuke opdruk. De sok is er in 1 lengte waardoor je de puristen die gaan voor extra lange sokken moet teleurstellen. Maar zoek je een sportieve racesok die ook nog eens een leuke opdruk heeft dan zou ik deze R°afa’l sokken zeker eens proberen.

De prijs van de sokken zijn € 15,95 per paar. Drie verschillende maten zijn: 35-38, 39-42 en 43-46. Meer informatie over de sokken kan je vinden bij Carbonbike.

 

Gerelateerd

Tags: