Sokken blijven een belangrijk onderdeel van je wieleroutfit. Vroeger moest het vooral wit zijn. Nu mag je een beetje gek doen, om op te vallen in de sock game. Bij R°afa’l kan je van die ‘gekke’ sokken vinden: van felle kleuren tot aan hamburgers op je sokken, ze hebben van alles. Wij kregen er een paar van die sokken opgestuurd. Eén met de oranje kleur van Nederland, ééntje met roze en paarse strepen en één met biertjes.

Technisch
De grappige plaatjes op de sokken betekent niet, dat het op technisch gebied geen serieuze wielersok is. In de hiel en teenstukken hebben ze een stof gebruikt die voor extra stevigheid moet zorgen. De stof heet Carbon Resistex en moet niet alleen voor versteviging zorgen, maar ook voor het houden van een aangename temperatuur van je sokken. Bovenop de sok zit ook nog een stukje gaas voor de ventilatie.

De naden van de sok zijn plat waardoor je aan de binnenkant hier niets van voelt. R°afa’l geeft aan dat de sok ontworpen is om strak rond de voet te zitten. En dat kun je ook zien. Als je de materialen bestudeert dan zie je duidelijk dat er verschillende patronen en richtingen in het materiaal te zien zijn om zo de vorm van de voet goed te volgen. Het resultaat is dat de sok mooi aansluit op je voet. Het comfort van de sok is goed, doordat je de naden niet voelt. De sok is dun en luchtig, en daarmee vooral geschikt voor de warmere temperaturen. En wat minder voor de winterse omstandigheden.

Van de drie paar sokken, springen de oranje er het meeste uit. En niet vanwege het design, want die is nog vrij ingetogen met het logo van R°afa’l en de Nederlandse vlag op de rand. Nee, het is de fluororanje kleur die bijna licht geeft. De leukste van de drie zijn voor mij toch de sokken met de biertjes erop. De afbeeldingen van de eenvoudige biertjes zijn niet groot en fietsend zullen je fietsmaatjes soms dubbel moeten kijken om te zien wat nou precies is. Des te leuker als ze ineens zien dat er biertjes op je sokken staan.

De sokken zijn te krijgen in drie maten: 35-38, 39-42, 43-46. De sokken hebben een schappelijke prijs van € 15,95. Naast deze designs zijn er ook nog een hoop andere designs, ook wat meer ingetogen designs.

Meer info via Carbonbike

Tags: